william zvWxlTd3IP0 unsplash scaled

Έκκληση για Άμεση Στελέχωση των Σχολικών Μονάδων για την Ομαλή Έναρξη του Νέου Σχολικού Έτους

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Προτείνει να ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών έως τις 20 Αυγούστου 2024 και να αναλάβουν υπηρεσία όλοι οι νεοδιοριζόμενοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί την 2 Σεπτεμβρίου 2024. Τονίζεται η ανάγκη πλήρους στελέχωσης των Ολοήμερων σχολείων και των ΣΜΕΑΕ από την πρώτη μέρα λειτουργίας, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και η υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους.

«Έκκληση προς την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για λήψη μέτρων με στόχο την ομαλή έναρξη τα νέας σχολικής χρονιάς»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που εμφανίζονται στην έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς, λόγω της μη έγκαιρης στελέχωσης των σχολικών μονάδων με το αναγκαίο προσωπικό, απευθύνει έκκληση προς την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., για τη λήψη των παρακάτω μέτρων, με στόχο την ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους:

Δημοφιλή!!  Συνάντηση ΔΣ ΣΕΠΕ με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας: Σειρά αιτημάτων για τα σχολεία του Δήμου - Σχέδια για επισκευές, ανέγερση σχολείων και νέο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των μονίμων εκπαιδευτικών(υπεραριθμίες, αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ, συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών ειδικοτήτων σε άλλες σχολικές μονάδες κ.ά.), θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 20 Αυγούστου 2024, σε όλες τις Διευθύνσεις- ΠΥΣΠΕ της χώρας.

Όλοι οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί/ΕΕΠ/ΕΒΠ, καθώς και όλοι οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί/ΕΕΠ/ΕΒΠ Α΄ φάσης, θα πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία στις σχολικές μονάδες με το άνοιγμά τους, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024, ώστε οι Σύλλογοι Διδασκόντων/ουσών να μπορούν να συνεδριάζουν σε πλήρη ολομέλεια, για την απαραίτητη προετοιμασία που απαιτείται για την υποδοχή των μαθητών/τριών, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024(κατανομή τάξεων/τμημάτων, ανάθεση τμημάτων- διδασκαλιών-Ολοήμερου–Πρωινής Ζώνης, ωρολόγιο πρόγραμμα, εξωδιδακτικές αρμοδιότητες, εφημερίες, προγραμματισμός σχολικών δράσεων α΄ τριμήνου, κ.ά.).

Ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη στελέχωση των Ολοήμερων σχολείων, για να λειτουργήσουν με πλήρες ωράριο(Πρωινή Ζώνη(7:00-8:00), Κλασικό Ολοήμερο μέχρι τις 16:00 και Ολοήμερο με Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα μέχρι τις 17:30), από την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, ώστε να μην διαταραχθεί, ούτε στο ελάχιστο, ο προγραμματισμός των οικογενειών των μαθητών/τριών, και ειδικά των εργαζόμενων γονέων.

Τέλος, σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί, για ευνόητους λόγους, στη στελέχωση των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(ΣΜΕΑΕ).

Δημοφιλή!!  Εργατικό Ατύχημα Προ των Πυλών: Καταγγελίες για Επικίνδυνες Συνθήκες στη Δ' Αθήνας / ΕΝΕΡΥΠ

Η υποβάθμιση της λειτουργίας των δημόσιων σχολείων ξεκινά από τη μη έγκαιρη στελέχωσή τους, γεγονός που τα εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, στην έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς.

Το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., μέσω της τήρησης αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων, θα πρέπει να διασφαλίσει ότι όλες οι σχολικές μονάδες, με το άνοιγμά τους τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024, θα είναι πλήρως στελεχωμένες με το αναγκαίο για τη λειτουργία τους προσωπικό (εκπαιδευτικοί/ΕΕΠ/ΕΒΠ).

Η αξιολόγηση στην πράξη: Βιολόγος διδάσκει Χημεία, σύμβουλοι αξιολογούν χωρίς μαθητές!

Σύμβουλος ανέβασε βίντεο από αξιολόγηση στο TikTok & στο Fb

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω