ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ), οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

  • Έναρξη υποβολής αιτήσεων: Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 και ώρα 17:00
  • Λήξη υποβολής αιτήσεων: Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 18:59

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν αλλογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα και επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία για πρώτη φορά ή έχουν συμμετάσχει ανεπιτυχώς σε προηγούμενη εξεταστική περίοδο.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για την οριστικοποίηση της αίτησης συμμετοχής, απαιτείται η καταβολή ηλεκτρονικού παραβόλου ύψους 150€. Από τα εξέταστρα απαλλάσσονται όσοι/ες έχουν ενεργή αίτηση πολιτογράφησης που εκκρεμεί σε Διεύθυνση Ιθαγένειας της χώρας (κατάθεση πριν τις 31/3/2021) και συμμετέχουν στις εξετάσεις για πρώτη φορά.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Πριν την υποβολή της αίτησης συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας προκειμένου να αντληθούν αυτόματα τα στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής τους. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/stoikheia-polite-kai-tautopoietika-eggrapha/ethniko-metroo-epikoinonias-emep

Δημοφιλή!!  Συμπληρωματικές μεταθέσεις | Προδιαγραφόμενη αδικία με μακροχρόνιες συνέπειες από την ίδρυση των νέων οργανικών στην Πρωτοβάθμια

Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον/την ενδιαφερόμενο/η αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet, σε μία από τις παρακάτω διευθύνσεις:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω αλλαγών στη μορφή και τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να συμβουλευτούν προηγουμένως το Εγχειρίδιο Χρήσης για υποψηφίους, το οποίο είναι διαθέσιμο στη σελίδα υποβολής των αιτήσεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  • Ηλεκτρονικό Παράβολο €150
  • Σελίδα του διαβατηρίου ή άλλου ισοδύναμου ταξιδιωτικού εγγράφου με τα ατομικά στοιχεία του/της υποψήφιου/ας
  • Άδεια διαμονής σε ισχύ ή ηλεκτρονική βεβαίωση υποβολής αιτήματος ανανέωσής της.
  • Φωτογραφία διαβατηρίου ή χρήση υπηρεσίας myPhoto
  • Για υποψηφίους που ανήκουν σε ειδική κατηγορία που εξετάζονται προφορικά, αντίγραφο πιστοποιητικού ΚΕΠΑ ή πιστοποιητικού αδυναμίας συμμετοχής σε γραπτές εξετάσεις λόγω μαθησιακών δυσκολιών αντίστοιχα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Η ανανεωμένη Τράπεζα Θεμάτων, από την οποία αντλούνται τα θέματα των εξετάσεων, έχει αναρτηθεί και είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr/#topics

Ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας κος Άγγελος Δημοσθένους, απευθύνει κάλεσμα σε όλους/ες τους/τις ενδιαφερόμενους/ες για συμμετοχή στις επικείμενες εξετάσεις, να μελετήσουν την επικαιροποιημένη Τράπεζα Θεμάτων και ευχόμαστε να πετύχουν τον στόχο τους και να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για την Πολιτογράφηση που αποτελεί το πρώτο βήμα για την υποβολή και εξέταση αίτησης για την κτήση της Ελληνικής Ιθαγένειας.

Δημοφιλή!!  Απάντηση σε Έγγραφο/Καταγγελία της Π.Ο.Σ.Υ.Π. - «Ανάρμοστη και αλαζονική συμπεριφορά του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ανατολικής Αττικής». 

Ψάχνετε για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης; Το Toolify.ai σας έχει καλυμμένους!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω