info g7fcfb20f5 1920

Κατηγορηματική Απόρριψη του Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ: Αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) έλαβε σημαντικές αποφάσεις, με μία από τις κύριες να είναι η αντίθεση στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) για τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Το εκπαιδευτικό κίνημα διαχρονικά αντιπαλεύει τη διενέργεια γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, ο οποίος θεωρείται ότι ακυρώνει και απαξιώνει την αξία των εκπαιδευτικών.

Σημεία Κριτικής και Αντιδράσεις:

  1. Απαξίωση Πτυχίων και Επάρκειας:
    • Η διαδικασία του διαγωνισμού θεωρείται ότι υποβαθμίζει την αξία των πτυχίων των εκπαιδευτικών και της παιδαγωγικής τους επάρκειας. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να εξεταστούν ξανά στο γνωστικό αντικείμενο που έχουν ήδη σπουδάσει και στις παιδαγωγικές γνώσεις που έχουν αποκτήσει μέσω χρόνιας μελέτης και προϋπηρεσίας.
    • Υπάρχει αμφισβήτηση για τα πανεπιστήμια από τα οποία αποφοιτούν οι εκπαιδευτικοί, καθώς φαίνεται να αμφισβητούνται οι γνώσεις που προσφέρονται από αυτά τα ιδρύματα.
  2. Χρήση Αναπληρωτών:
    • Το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί τους αναπληρωτές για να καλύψει πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης, όμως τώρα δεν τους θεωρεί ικανούς αν δεν περάσουν και πάλι εξετάσεις.
    • Μέσα σε μία ημέρα εξετάσεων κρίνεται η ικανότητα που έχει χτιστεί με χρόνια σπουδών και προϋπηρεσίας.
  3. Προειδοποίηση προς τον Υπουργό:
    • Προειδοποιούν τον κ. Πιερρακάκη να μην προχωρήσει στη διενέργεια γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.
    • Η εκπαιδευτική κοινότητα δηλώνει ότι θα αντιδράσει δυναμικά και δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.
  4. Απαιτήσεις της ΟΛΜΕ:
    • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί σε όλα τα πάγια κενά.
    • Κατηγορηματική απόρριψη του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ.
Δημοφιλή!!  Ανάλυση Διορισμών Εκπαιδευτικών από τον Πατρέα: Λογιστικά Ζητήματα, Αδικίες και "Κανιβαλισμός"

Αυτό το πλαίσιο παρουσιάζει τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ απέναντι στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη διενέργεια γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, υπογραμμίζοντας τις απαιτήσεις για αναγνώριση των εκπαιδευτικών προσόντων και για μαζικούς διορισμούς.

21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Όχι στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει αντιπαλέψει διαχρονικά τη διενέργεια γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, που ακυρώνει και απαξιώνει την αξία των εκπαιδευτικών.

Τους προειδοποιούμε ότι το ίδιο θα πράξει και τώρα! Απαξιώνεται τόσο το πτυχίο των εκπαιδευτικών όσο και η παιδαγωγική τους επάρκεια, αφού καλούνται για πολλοστή φορά να εξεταστούν και στο γνωστικό αντικείμενο που έχουν σπουδάσει (αμφισβητούνται άραγε τα πανεπιστήμια από τα οποία αποφοίτησαν;) και στις παιδαγωγικές/διδακτικές τους γνώσεις τις οποίες έχουν αποκτήσει με χρόνια μελέτης και προϋπηρεσίας. Όλα αυτά τα χρόνια το ΥΠΑΙΘΑ χρησιμοποιούσε τους/τις αναπληρωτές/τριες για να καλύψει πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης, αλλά τώρα ξαφνικά δεν τους/τις κρίνει ικανούς/ες παρά μόνο αν δώσουν για πολλοστή φορά εξετάσεις.

Δημοφιλή!!  Αναλυτικός Πίνακας με όσους είναι και στη γενική και στην ειδική αγωγή

Μέσα σε μία μέρα εξετάσεων ΑΣΕΠ κρίνεται η ικανότητα που έχει χτιστεί με χρόνια σπουδών και προϋπηρεσίας.

Προειδοποιούμε τον κ. Πιερρακάκη να μην κάνει ούτε σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.

Η εκπαιδευτική κοινότητα θα αντιδράσει δυναμικά και δε θα το επιτρέψει σε καμία περίπτωση.

Απαιτούμε μόνιμους μαζικούς διορισμούς σε όλα τα πάγια κενά και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν αποδεχόμαστε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών | Διδακτικό και εργασιακό ωράριο, Εφημερία αναπληρωτών, άδειες, υπερωρίες κ.α

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω