a8b05c3a f34a 4e65 b3d4 0f680061741e

Βόμβα: Διεύθυνση εκπαίδευσης ετοιμάζεται για συγχώνευση τμημάτων Α και Β τάξης σε συνδιδασκαλία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ωρολογιακή Βόμβα των περικοπών

Κι όμως πράγματα που πριν πολύ λίγο καιρό ακούγονταν ως επιστημονική φαντασία, πλέον λέγονται στα σοβαρά ως επίσημοι σχεδιασμοί της εκπαιδευτικής διοίκησης. Όσο απίστευτο, εγκληματικό παιδαγωγικά και νομικά μετέωρο κι αν ακούγεται οι διευθυντές δημοτικών σχολείων στην Καβάλα φέρονται να δέχθηκαν ενημέρωση από την τοπική διεύθυνση εκπαίδευσης με την οποία ενημερώθηκαν ότι είναι πιθανή η συγχώνευση τμημάτων Α και Β δημοτικού(!) από τη νέα σχολική χρονιά σε περίπτωση που έχουν μικρό αριθμό μαθητών τα οποία και θα λειτουργήσουν πλέον με τη μορφή συνδιδασκαλίας, σαν να ήταν τμήματα ολιγοθέσιων σχολείων.

Ο τοπικός σύλλογος εκπαιδευτικών επισκέφθηκε την διεύθυνση εκπαίδευση για το εν λόγω ζήτημα και με έκπληξη ενημερώθηκε ότι η ενέργεια της διεύθυνσης στηρίζεται σε οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο παρόμοιος σχεδιασμός δεν έχει γίνει αντιληπτός μέχρι στιγμής, σε άλλη διεύθυνση της χώρας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτηματικά. Είναι δυνατόν το υπουργείο παιδείας να έχει φτάσει σε σημείο να ισοπεδώνει εντελώς τα μορφωτικά δικαιώματα των πιο μικρών και ευάλωτων μαθητών και να σχεδιάζει να μετατρέψει άμεσα τα σχολεία της χώρας σωρηδόν σε ολιγοθέσια; Κάτι τέτοιο μοιάζει ακραία τραβηγμένο ακόμα και στο πλαίσιο της συντηρητικής, νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης της εκπαίδευσης που επιχειρεί η παρούσα πολιτική ηγεσία.

Δημοφιλή!!  Τσουνάμι συγχωνεύσεων τμημάτων και στην Κρήτη - Αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς

Σε κάθε περίπτωση στους εκπαιδευτικούς και στην τοπική κοινωνία έχει σημάνει συναγερμός και στις πρώτες αντιδράσεις τους στα τοπικά μέσα σημειώνουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τη διάλυση των σχολείων τους. Οι τοπικές συνδικαλιστικές δυνάμεις των εκπαιδευτικών προσπαθούν να διασταυρώσουν εάν το φαινόμενο της Καβάλας βασίζεται πράγματι σε κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό ή συμβαίνει κάτι διαφορετικό, ετοιμάζοντας τις αντιδράσεις τους. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για πολύ ανησυχητική εξέλιξη που γεννά ερωτήματα για το εάν η ελληνική εκπαίδευση βρίσκεται μπροστά σε ένα πογκρόμ ενάντια στο δημόσιο σχολείο και στα μαθησιακά δικαιώματα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω