88db71ea 6eff 4b4f b195 f19fa452f4a0

Ένα σχολείο που κλείνει για να γίνει πάρκινγκ για τον τελικό του Conference League

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Είχαμε από καιρό αναδείξει το σχεδιασμό που προέβλεπε κλείσιμο των σχολείων μιας ολόκληρης πόλης εξαιτίας της διεξαγωγής του τελικού του conference league στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και για το σχολείο που κλείνει για τους μαθητές του, για να ανοίξει ως πάρκινγκ για εκλεκτούς προσκεκλημένους θεατές του ποδοσφαιρικού αγώνα. Μάλιστα μιλάμε για σχολείο το οποίο είχε υποστεί καθίζηση προ λίγων μηνών! Θυμηθείτε: Θέλουν να κάνουν Parking για τον τελικό Conference League αυλή σχολείου που υπέστη καθίζηση προ μηνών Ωστόσο ο σχεδιασμός προχώρησε κανονικά και η μέρα έφτασε. Ας δούμε το σχόλιο της συναδέλφου Ελεάνας Μαργαρίτη, πρώην προέδρου του συλλόγου εκπαιδευτικών “Ηρώ Κωνσταντοπούλου” για το πότε τελικά και για ποιους λόγους κλείνει ένα σχολείο:

Πότε κλείνει ένα σχολείο;

  • Ένα σχολείο σήμερα κλείνει όταν υπάρχολχει μια πανδημία και ένα κράτος ανίκανο να αντιμετωπίσει μια πανδημική υγειονομική κρίση.
  • Ένα σχολείο κλείνει όταν από έλλειψη κτιριακών υποδομών πέφτουν ντουβάρια, σοβάδες, γίνονται καθιζήσεις προαυλίων και εκρήγνυνται λέβητες πετρελαίου που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των μαθητών/τριων.
  • Ένα σχολείο κλείνει όταν πλημμυρίζει και οι μαθητές/τριες βγαίνουν από αυτό πάνω σε θρανιογέφυρες για να σώσουν τη ζωή τους από την ανικανότητα των φορέων και των κυβερνήσεων να τους παρέχουν παιδεία σε ένα ασφαλές περιβάλλον.
  • Ένα σχολείο κλείνει όταν στο γήπεδο στην καρδιά της πόλης της Νέας Φιλαδέλφειας γίνεται τελικός αγώνας ΑΛΛΑ ΑΝΟΙΓΕΙ για να γίνει πάρκινγκ των αναγκών του Conference League της 29 Μαΐου. Ανοίγει λοιπόν για να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα ανεξάρτητα από τις αρνητικές συνέπειες που αυτή η κίνηση αποφέρει στις υποδομές των σχολείων μας. Ταυτόχρονα για τις ανάγκες αυτού του αγώνα μια κοινωνία κλείνεται στα σπίτια της καθώς επιβάλλεται εκ των ανωτέρω τοπικό lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας για την «ομαλή έκβαση του αγώνα» και «την αποφυγή κυκλοφοριακών κωλυμάτων». Την ίδια μέρα δρακόντεια μέτρα και αστυνομοκρατία θα επικρατεί παντού μπας και σωθεί η κυβέρνηση από κακοτοπιές και τα λάθη του παρελθόντος της που στέρησαν μέχρι και τη ζωή φιλάθλων.
Δημοφιλή!!  Ο Κόσμος Εφαρμόζει την Τετραήμερη Εργασία, ενώ η Ελλάδα Προωθεί την Εξαήμερη, Γράφουν οι New York Times

Για την κυβέρνηση οι λέξεις αυτονομία και άνοιγμα σχολείων στην κοινωνία παίρνουν διαφορετικό πρόσημο από το τι εμείς εννοούμε ανοιχτό και δημόσιο σχολείο. Για την κυβέρνηση και τους φορείς ανοιχτό σχολείο εννοείται ένας χώρος που εξυπηρετεί κατά το δοκούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, γίνεται πάρκινγκ επισήμων ή άλλοτε χώρος αποθήκευσης υλικών πράγματα που υποδεικνύουν την ανεπάρκεια τους να μεριμνήσουν για σχολικά κτίρια κοιτώντας τις πραγματικές αδυναμίες και τις ανάγκες τους.

Ανοιχτό σχολείο για αυτούς εννοείται ένας χώρος όπου παλεύουν να κατισχύσει η αξιολόγηση και η κατηγοριοποίηση του και κατ επέκταση η ιδιωτικοποίηση του, καταστρέφοντας κάθε ίχνος της έννοιας του δημόσιου. Ένας χώρος στον οποίο θα έχει πρόσβαση ένας ιδιώτης να δίνει τα λεφτά του για να προωθήσει την εικόνα του και ενίοτε θα μπορεί και να παρκάρει το αμάξι του για να μη δυσκολευτεί να παρακολουθήσει τον αγώνα.

  • Εμείς θέλουμε σχολεία ανοιχτά δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά, θέλουμε σύγχρονα κι ασφαλή κτήρια για να μη φοβόμαστε για τη ζωή μας και την ακεραιότητα των μαθητών μας.
  • Θέλουμε ανοιχτά σχολεία όχι εξεταστικά κάτεργα και ανταγωνιστικά που κατηγοριοποιούν τους μαθητές/τριες, που στον κυβερνητικό βωμό της αξιολόγησης θα τρέχουμε να αποδείξουμε πόσο αποδοτικά και ποιοτικά είναι και να προωθούμε μια εκπαίδευση της αξιολόγησης, του ανταγωνισμού και της ιδιωτικοποίησης
  • θέλουμε ανοιχτά σχολεία όπου οι μαθητές/τριες μας θα μορφώνονται δωρεάν θα χαίρονται και θα νιώθουν ελευθερία και ασφάλεια
Δημοφιλή!!  Κατατέθηκε η τροπολογία με τις νέες οργανικές - 1555 ΕΕΠ/ΕΒΠ & 1.723 οργανικές Θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ για όλα τα παιδιά, που θα μορφώνουν ολόπλευρα και ουσιαστικά, που δεν «θα διδάσκουν για το τεστ», που δεν θα στερούν τη χαρά.

της Ελεάννας Μαργαρίτη

Πηγή: selidodeiktis.edu.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω