Screenshot 2024 05 28T221331.854

1500 Κρητικοπούλα χορεύουν Ποντιακά στο Ηράκλειο Κρήτης: Μια Γιορτή Πολιτισμού γεμάτη ενέργεια!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Περισσότερα από 1500 παιδιά, γεμάτα ενέργεια και χαρά, χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα στους γονείς και τους καλεσμένους που γέμισαν τις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου Δύο Αοράκια.

Γιορτή Πολιτισμού 2024 στο Ηράκλειο Κρήτης

Στην «Γιορτή Πολιτισμού 2024» που διοργάνωσε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, 1500 Κρητικόπουλα χόρεψαν Ποντιακά, αποδεικνύοντας τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Δύο Αοράκια και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Οι δύο υπουργοί υποδέχθηκαν η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κρήτης, κα Ελένη Μαράκη, και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Εμμανουήλ Μπελαδάκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από 35 σχολεία του Νομού Ηρακλείου, οι οποίοι τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Οι γονείς των μαθητών παρακολούθησαν με υπερηφάνεια την εκδήλωση από τις εξέδρες του γυμναστηρίου, απολαμβάνοντας την επίδειξη των παραδοσιακών χορών και τραγουδιών.

Η «Γιορτή Πολιτισμού» αναδεικνύει την σημασία της πολιτιστικής εκπαίδευσης και της διατήρησης της παράδοσης, συνδέοντας τους νέους με τις ρίζες και την πολιτιστική κληρονομιά τους. Η ενθουσιώδης συμμετοχή των παιδιών και η υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των γονέων αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για την επιτυχία της εκδήλωσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Δωρεάν ebook: Κάνε το Φόβο Φίλο – βασισμένο στο παραμύθι Τυρίνος: Ο κλέφτης φόβων – Του Νικόλαου Σμυρνάκη

Οδηγίες πρόσβασης στο υλικό της πλατφόρμας CINEDU (Δωρεάν Κινηματογραφικές Ταινίες)!!

Νέα εφαρμογή COSMOTE CHRONOS / Τα σπουδαιότερα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ζωντανεύουν ξανά στο κινητό σας!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω