ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Παρουσιάστηκε το Ψηφιακό Σχολείο / Η ισότιμη πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα όλων των παιδιών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Παρουσιάστηκε το Ψηφιακό Σχολείο

Παρουσιάστηκε σήμερα, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη το Ψηφιακό Σχολείο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Ριζωμάτων Ημαθίας με τη συμμετοχή μαθητών, οι οποίοι συνομίλησαν με τον Πρωθυπουργό για την αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ισότιμη πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα όλων των παιδιών, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους. Η παρουσία εκπαιδευτικών στην τάξη είναι αναντικατάστατη για την ουσιαστική μάθηση και ανάπτυξη των μαθητών.

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση μπορεί να φέρει οφέλη, προσφέροντας πρόσβαση σε πληροφορίες και εργαλεία. Παρ’ όλα αυτά, η τεχνολογία δεν δύναται να υποκαταστήσει τον ρόλο του εκπαιδευτικού. Η ανθρώπινη επαφή, η καθοδήγηση και η υποστήριξη που προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη είναι απαραίτητες για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Είναι σημαντικό να υιοθετηθούν δράσεις και πολιτικές που να διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους.

Επισυνάπτεται αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα για τις λειτουργίες του Ψηφιακού Σχολείου, καθώς επίσης και η παρουσίαση της τοποθέτησης του ΥΠΑΙΘΑ που προβλήθηκε στην εκδήλωση.

Δημοφιλή!!  Νέα εγκύκλιος οδηγεί σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, αλλά διατάξεις της δε μοιάζουν να συμφωνούν με τη νομοθεσία

To ενημερωτικό σημείωμα ΕΔΩ 

Η παρουσίαση ΕΔΩ 

 

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βέροια

Το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής: Ένα Σημαντικό Εργαλείο για την Ελληνική Γλώσσα

Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω