a29d1794 acda 4eba b39e f802a976fdda

Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός Χάνει Μισθό, Ένσημα και Προϋπηρεσία Λόγω Ατυχήματος στο Σχολείο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός Χάνει Μισθό, Ένσημα και Προϋπηρεσία Λόγω Ατυχήματος στο Σχολείο

“Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός: Ατύχημα στο Σχολείο, Κενό Νομοθεσίας και Χάσιμο Μισθού, Ενσήμων και Προϋπηρεσίας”

Η Μαρία Γεωργαντά, αναπληρώτρια φιλόλογος Ειδικής Αγωγής, υπέστη κάταγμα στη μέση της κατά τη διάρκεια της εφημερίας της στην αυλή σχολείου στο Ηράκλειο, όταν την έσπρωξε μαθητής. Παρόλο που η ίδια έμεινε καθηλωμένη στο κρεβάτι για 2,5 μήνες, η νομοθεσία δεν προβλέπει αναρρωτική άδεια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε περίπτωση ατυχήματος.

Συνεπώς, η κ. Γεωργαντά έχει χάσει μισθό, ένσημα και προϋπηρεσία. Απογοητευμένη από την έλλειψη υποστήριξης από το υπουργείο και τις επιτροπές, προτίθεται να κινηθεί νομικά.

Οπως αναφέρει η ιστοσελιδα neakriti.gr και η δημοσιογράφος, Μαρία Αντωνογιαννάκη

Η περίπτωση της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού Μαρίας Γεωργαντά αναδεικνύει σημαντικά κενά στη νομοθεσία και τη διαδικασία αναγνώρισης αναρρωτικών αδειών για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα. Η κ. Γεωργαντά, αναπληρώτρια φιλόλογος Ειδικής Αγωγής, υπέστη σοβαρό ατύχημα κατά την εργασία της, το οποίο την οδήγησε σε μακρά αποχή από τη δουλειά λόγω κάταγματος στον 1ο οσφυϊκό σπόνδυλο. Παρά τις ιατρικές γνωματεύσεις και την αναγκαιότητα ανάρρωσης, οι αρμόδιες επιτροπές δεν αναγνώρισαν τις αναρρωτικές της άδειες, με αποτέλεσμα να μένει απλήρωτη και χωρίς ένσημα για 2,5 μήνες.

Δημοφιλή!!  Χρονοδιάγραμμα Μόνιμων Διορισμών 2024

Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια εφημερίας της στην αυλή του σχολείου, όταν ένας μαθητής την έσπρωξε, προκαλώντας την πτώση και τον σοβαρό τραυματισμό της. Παρόλο που αρχικά η ιατρική διάγνωση δεν αποκάλυψε το κάταγμα, μεταγενέστερες εξετάσεις σε ιδιώτη ιατρό επιβεβαίωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης, και της χορηγήθηκαν διαδοχικές αναρρωτικές άδειες.

Ωστόσο, η γραφειοκρατία και οι ελλείψεις στη νομοθεσία για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς είχαν ως αποτέλεσμα οι άδειες να μην αναγνωριστούν από τις επιτροπές, οι οποίες επικαλούνται την απουσία νομοθετικής πρόβλεψης για τέτοιες περιπτώσεις. Η κ. Γεωργαντά αποφάσισε να κινηθεί νομικά, αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία και την αναλγησία του συστήματος, προκειμένου να βρει δικαιοσύνη και να διεκδικήσει τα δικαιώματά της.

Η περίπτωση της κ. Γεωργαντά υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση εργατικών ατυχημάτων, ώστε να αποφεύγονται τέτοιες αδικίες στο μέλλον.

Δημοφιλή!!  Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί αποκλείονται από το διορισμό για 3 ημέρες

Εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών | Διδακτικό και εργασιακό ωράριο, Εφημερία αναπληρωτών, άδειες, υπερωρίες κ.α

Οδηγός δικαιωμάτων, αδειών, διαδικασίων αναπληρωτών 2023

georganda 1.jpg

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω