ψηφιακά

Μουσικά Τμήματα: 12 αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μουσικά Τμήματα / 12 αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!

Σύμφωνα με την τροποποιητική απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θεσπίζονται δώδεκα αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα Μουσικά Τμήματα, οι οποίες θα ισχύσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ.251/25089/ Α5/20.2.2020 υπουργικής απόφασης «Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαδικασίες και όργανα σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου από το 2020 και εφεξής, με το “νέο” σύστημα του ν. 4186/2013 (Α’ 193), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 100 του ν. 4610/2019 (Α’ 70) και με το άρθρο 165 του ν. 4635/2019 (Α’ 167)» (Β’ 643). Ηλεκτρονική έκδοση και χορήγηση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων και τίτλων σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Οι βασικές αλλαγές:

  • Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.): Θεσπίζεται Ε.Β.Ε. για κάθε μουσικό μάθημα (Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία και Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία) και για κάθε τμήμα.
  • Συντελεστές Βαρύτητας: Καθορίζονται συντελεστές βαρύτητας για τα μουσικά μαθήματα.
  • Τρόπος υπολογισμού μορίων: Ο τρόπος υπολογισμού των μορίων για την εισαγωγή στα Μουσικά Τμήματα τροποποιείται.
  • Δυνατότητα εισαγωγής για προηγούμενες χρονιές: Απόφοιτοι ΓΕΛ/ΕΠΑΛ προηγούμενων ετών δύναται να διεκδικήσουν εισαγωγή στα Μουσικά Τμήματα του ΕΚΠΑ και ΑΠΘ με ειδικές διαδικασίες.
  • Μηχανογραφικό Δελτίο: Οι υποψήφιοι συμπληρώνουν μηχανογραφικό δελτίο μετά την ανακοίνωση των βαθμών τους, λαμβάνοντας υπόψη τις Ε.Β.Ε. και τους συντελεστές βαρύτητας.
  • Επεξεργασία Μηχανογραφικών Δελτίων: Η αρμόδια Διεύθυνση επεξεργάζεται τα μηχανογραφικά δελτία λαμβάνοντας υπόψη τις Ε.Β.Ε., τους συντελεστές βαρύτητας και την κατηγορία στην οποία ανήκουν οι υποψήφιοι.
  • Προϋποθέσεις συμμετοχής για Τμήματα με 2 μουσικά μαθήματα: Για τα Τμήματα που απαιτούν εξέταση σε 2 μουσικά μαθήματα, ορίζονται ειδικές προϋποθέσεις συμμετοχής.
  • Διαδικασία επιλογής για Μουσικά Τμήματα: Η διαδικασία επιλογής για τα Μουσικά Τμήματα του ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Ιονίου Πανεπιστημίου, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθορίζεται με υπουργική απόφαση.
  • Απαγόρευση λήψης φωτογραφίας αποκομματος: Απαγορεύεται η λήψη φωτογραφίας ή η φωτοτυπία του αποκομματος από τους υποψηφίους.
  • Επιπλέον ιατρός: Μπορεί να οριστεί ένας (1) ιατρός του Δημοσίου για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης μελών της επιτροπής.
  • Σύσταση Επιτροπής Τεχνικής Υποστήριξης: Συνεστήνεται Επιτροπή Τεχνικής Υποστήριξης για την υποστήριξη των πανελλαδικών εξετάσεων και την ηλεκτρονική μετάδοση θεμάτων.
Δημοφιλή!!  Διαθέσιμοι μέσω του gov.gr 5.000 τίτλοι σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης 

Η απόφαση

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω