umbridgedp

Chance UK: Μελέτη δείχνει χαμηλότερες επιδόσεις σε απολυτήριες εξετάσεις για παιδιά που αποβλήθηκαν ή αποκλείστηκαν από το σχολείο!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Chance UK: Μελέτη δείχνει χαμηλότερες επιδόσεις σε απολυτήριες εξετάσεις για παιδιά που αποβλήθηκαν ή αποκλείστηκαν από το σχολείο!

Μια νέα μελέτη από την οργάνωση Chance UK κατέδειξε πως μαθητές που αποκλείστηκαν ή αποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του δημοτικού σχολείου, έχουν πολύ χαμηλότερες πιθανότητες να περάσουν τις απολυτήριες εξετάσεις (GCSEs) στα μαθήματα των Αγγλικών και των Μαθηματικών. Η έρευνα, που παρακολούθησε μαθητές σε βάθος χρόνου, έδειξε επίσης πως σχεδόν το 97% των παιδιών που αποκλείστηκαν από το δημοτικό είχαν διαγνωστεί με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τι ισχύει; Μύθοι, ανακρίβειες και υπερβολές.

Τα παιδιά που αποκλείονται στο δημοτικό σχολείο έχουν λιγότερες πιθανότητες να περάσουν τα GCSE, προειδοποιεί νέα έρευνα όπως αναφέρει το news.sky

Η φιλανθρωπική οργάνωση Chance UK διεξήγαγε μελέτη σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του αποκλεισμού ή της αποβολής παιδιών στο δημοτικό σχολείο – διαπιστώνοντας ότι σχεδόν όλοι οι μαθητές που αποκλείονται σε αυτή την ηλικία είχαν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια ιδιαιτερότητα. Η πλειοψηφία των παιδιών που αποκλείονται στο δημοτικό σχολείο δεν περνούν τα GCSE στα αγγλικά και τα μαθηματικά, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Δημοφιλή!!  Στατιστικά Στοιχεία διορισμών από το 2008 μέχρι το 2024

Η φιλανθρωπική οργάνωση Chance UK εξέτασε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του αποκλεισμού ή της αποβολής παιδιών στο δημοτικό σχολείο.

Η μελέτη παρακολούθησε διάφορες ομάδες ετών σε όλη τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής και περιλάμβανε στοιχεία από 3,2 εκατομμύρια μαθητές στην Αγγλία.

Διαπίστωσαν ότι το 97% όσων αποκλείστηκαν στο δημοτικό σχολείο είχαν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Γραπτός ΑΣΕΠ: Πώς είναι δυνατό ένας τετράωρος διαγωνισμός να θεωρείται πιο αξιόπιστος από 6, 8 και 10 χρόνια σπουδών;

Περισσότερα από 22.000 παιδιά ηλικίας έξι ετών και κάτω αποκλείστηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στα δημοτικά σχολεία της Αγγλίας το 2022.

Όμως, τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι, μετά την πανδημία, η συμπεριφορά στις τάξεις έχει επιδεινωθεί σημαντικά με τους εκπαιδευτικούς να αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν.

Ο Tom Bennett, σύμβουλος συμπεριφοράς του Υπουργείου Παιδείας, λέει ότι οι αποβολές είναι η έσχατη λύση.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: “Οι αποβολές γίνονται στις πιο ακραίες περιπτώσεις, για παράδειγμα όταν ένα παιδί είναι βίαιο απέναντι σε έναν εκπαιδευτικό ή κακοποιεί έναν άλλο μαθητή ή διαταράσσει επίμονα τα μαθήματα.

Δημοφιλή!!  Περισσότεροι Νηπιαγωγοί, Καλύτερη Εκπαίδευση: Τα Οφέλη της Ενίσχυσης των Προσλήψεων

“Δεν μπορείς να διδάξεις μάθημα αν κάποιος σου πετάει καρέκλες.”

Η οργάνωση Chance UK ζητά από την κυβέρνηση πρόσθετη χρηματοδότηση για εξειδικευμένη υποστήριξη στα δημοτικά σχολεία.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε: “Για τους μαθητές που κινδυνεύουν με αποβολή, έχουμε ορίσει ένα νέο μοντέλο για τα σχολεία εναλλακτικής παροχής που θα συνεργάζονται με τα γενικά σχολεία και θα παρέχουν στοχευμένη υποστήριξη σε πρώιμο στάδιο, βοηθώντας στη βελτίωση της συμπεριφοράς, της φοίτησης και στη μείωση του κινδύνου αποκλεισμού”.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω