info

Καθυστερημένες Πληρωμές Εκπαιδευτών ΣΑΕΚ: Αβάσταχτη η Ανασφάλεια και η Αγωνία – Ερώτηση ΚΚΕ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΚΕ – Καθυστερημένες Πληρωμές Εκπαιδευτών ΣΑΕΚ: Αβάσταχτη η Ανασφάλεια και η Αγωνία

  • Οι εκπαιδευτές ΣΑΕΚ υπογράφουν 6μηνες συμβάσεις μίσθωσης έργου με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
  • Το Β’ εξάμηνο του 2023, οι συμβάσεις υπογράφηκαν στις 6/2/2024, μια εβδομάδα πριν λήξει το Α’ εξάμηνο (14/2/2024).
  • Οι εκπαιδευτές εργάζονται χωρίς ασφάλιση και μισθό για 6 μήνες.
  • Παρότι πέρασε ένας μήνας από την λήξη του Α’ εξαμήνου, οι συμβάσεις δεν έχουν επιστραφεί υπογεγραμμένες από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και δεν έχει γίνει καμμιά πληρωμή.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ

Οι συμβάσεις για τους εκπαιδευτές στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης, για το Β εξάμηνο του 2023 υπογράφτηκαν στις 6 Φλεβάρη του 2024, δηλαδή μια εβδομάδα πριν την ολοκλήρωση του Ά εξαμήνου που τελειώνει 14/2/2024. Το γεγονός αυτό γεννά προβλήματα στους ίδιους τους εκπαιδευτές που δουλεύουν χωρίς ασφάλεια και χωρίς μισθό για ένα ολόκληρο 6μηνο.

Δημοφιλή!!  Ολοκληρώθηκε ο 2ος κύκλος εξετάσεων πιστοποίησης ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α. από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Στη σύμβαση που υπογράφτηκε αναφέρεται «Η καταβολή της αμοιβής στον/ην εκπαιδευτή θα γίνει με την ολοκλήρωση του Έργου και θα χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό των Πράξεων «Επαγγελματική κατάρτιση σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ αρμοδιότητας ΥΠΑΙΘ (καταρτιζόμενοι έως 29 ετών ΕΑΕΚ)» με MIS 5189726 και «Επαγγελματική κατάρτιση σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ αρμοδιότητας ΥΠΑΙΘ (καταρτιζόμενοι εκτός ΠΑΝ)» με MIS 5189727, Β’ φάση, που πρόκειται να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» (ΠΑΔΚΣ 2021-2027).»

Έως και σήμερα, παρότι έχει περάσει πάνω από ένας μήνας που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο εξάμηνο (14/2/2024) και η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης (6/2/2024) δεν έχουν επιστραφεί ακόμα οι συμβάσεις υπογεγραμμένες από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και δεν έχει γίνει καμία πληρωμή με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην έχουν εισόδημα. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί αγωνία και ανασφάλεια για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών και υποχρεώσεων για τους εκπαιδευτές που εκτελούν παρόλα αυτά με συνέπεια τα καθήκοντα τους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

Δημοφιλή!!  Ενίσχυση Ε.Ε.Κ. και Αγοράς Εργασίας: Πρόσκληση ΚΑΕΛΕ/ΕΣΕΕ για Συγγραφή Οδηγών Κατάρτισης

– Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι εκπαιδευτές που είναι ενταγμένοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

– Να υπογράφονται οι συμβάσεις των εργαζομένων στα ΣΑΕΚ από την πρώτη μέρα εργασίας τους για να μπορούν να έχουν την ασφαλιστική κάλυψη που προβλέπεται και να καταβάλλονται οι μισθοί και οι συνολικές τους απολαβές σε μηνιαία βάση και όχι στο τέλος του έργου.

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω