ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ jpg

Άδεια Εξετάσεων Εκπαιδευτικών: Όσα πρέπει να ξέρετε / Επεξηγήσεις & Συμβουλές

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Άδεια Εξετάσεων Εκπαιδευτικών: Όσα πρέπει να ξέρετε / Επεξηγήσεις & Συμβουλές

Η άδεια εξετάσεων είναι μια ειδική άδεια που χορηγείται στους εκπαιδευτικούς που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η άδεια αυτή χορηγείται για τη διευκόλυνση της φοίτησης του εκπαιδευτικού και δεν οδηγεί σε περικοπή μισθού.

Για κάθε ημέρα εξετάσεων δύναται να χορηγηθεί άδεια έως δύο (2) ημερών πριν ή κατά την ημέρα εξέτασης. Σε περίπτωση που η εξέταση/παράδοση γραπτής εργασίας πραγματοποιείται Σάββατο ή Κυριακή, η άδεια δύναται να χορηγηθεί Πέμπτη και/ή Παρασκευή. Σε περίπτωση που η εξέταση/παράδοση γραπτής εργασίας πραγματοποιείται Δευτέρα, η άδεια δύναται να χορηγηθεί Δευτέρα και/ή Παρασκευή.

Η άδεια εξετάσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 14 εργάσιμες ημέρες κάθε έτος και χορηγείται συνεχώς ή τμηματικώς κατά την εξεταστική περίοδο που ζητά ο ενδιαφερόμενος.

Ακολουθεί η δημοσίευση της Βάσια Νικολοπούλου Εργοθεραπευτρια ΠΕ29 Αν. Αιρετή ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας με Επεξηγήσεις & Συμβουλές για την Άδεια Εξετάσεων ενόψει εξεταστικής

Επεξηγήσεις & Συμβουλές για την Άδεια Εξετάσεων ενόψει εξεταστικής:
  • Η άδεια εξετάσεων δεν οδηγεί σε περικοπή μισθού
  • Για κάθε ημέρα εξετάσεων δύναται να χορηγηθεί άδεια έως δύο (2) ημερών πριν ή κατά την ημέρα εξέτασης.
  •  Σε περίπτωση που η εξέταση/παράδοση γραπτής εργασίας πραγματοποιείται Σάββατο ή Κυριακή, η άδεια δύναται να χορηγηθεί Πέμπτη και/ή Παρασκευή.
  • Σε περίπτωση που η εξέταση/παράδοση γραπτής εργασίας πραγματοποιείται Δευτέρα, η άδεια δύναται να χορηγηθεί Δευτέρα και/ή Παρασκευή.
  • Η άδεια εξετάσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 14 εργάσιμες ημέρες κάθε έτος και χορηγείται συνεχώς ή τμηματικώς κατά την εξεταστική περίοδο που ζητά ο ενδιαφερόμενος.
  • Οι 14 ημέρες αφορούν μόνο τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ανά έτος συμπληρώνουν 12 μήνες προϋπηρεσία.
  • Για τους αναπληρωτές με 10 μήνες εργασίας μιλάμε για 11.6 ημέρες άδεια εξετάσεων. Αν ο αναπληρωτής εργάζεται λιγότερους μήνες μειώνεται αναλογικά και η άδεια εξετάσεων. Είναι αναλογική με τη διάρκεια της Σύμβασης: (14 x μήνες Σύμβασης):12 για τους αναπληρωτές.
Συνεπώς, θα πρέπει να γίνει επιλογή από τον αναπληρωτή ή την αναπληρώτρια αν δίνει πολλά μαθήματα, σε σχέση με τις ημέρες που θα λάβει άδεια εξετάσεων.
Προσωπική Άποψη: Η λογική λέει να αξιοποιήσει την άδεια εξετάσεων για δύσκολα μαθήματα και για τα υπόλοιπα μαθήματα αν μπορεί να αξιοποιήσει άλλες άδειες που δεν συνοδεύονται με περικοπή μισθού είτε στον μηνιαίο μισθό (η αναρρωτική άδεια έχει οικονομικές επιπτώσεις στον μηνιαίο μισθό του αναπληρωτή) είτε στην αποζημίωση μη ληφθείσης αδείας (η κανονική άδεια επιφέρει οικονομικές απώλειες στο επίδομα μη ληφθείσης αδείας για τους αναπληρωτές) . Αντίθετα, η άδεια ασθένειας τέκνου και η άδεια ετήσιου γυναικολογικού ελέγχου δεν συνοδεύονται από περικοπή μισθού και μπορούν να αξιοποιηθούν.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω