f888d2d7 3a53 4ac9 8f62 7a736ba09b6c

Αυξημένο κατά 20-30% το χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Αυξήσεις εισιτηρίων σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους – Φοροδιαφυγή στην Ελλάδα στα 60 δισ. ευρώ ετησίως

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αυξημένο κατά 20-30% το χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Αυξήσεις εισιτηρίων σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους – Φοροδιαφυγή στην Ελλάδα στα 60 δισ. ευρώ ετησίως

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ), το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα κοστίσει φέτος κατά 20-30% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1.850 καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων σε όλη την Ελλάδα, από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου 2023.

Ακριβότερο κατά 20-30% θα είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με την Ένωση καταναλωτών, εκτροχιάζοντας τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το μέσο κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού για 4 άτομα ανέρχεται στα 147,15 ευρώ, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο ήταν 119,25 ευρώ. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών των βασικών τροφίμων, όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά και τα φρούτα.

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Αναλυτικά, οι τιμές των βασικών τροφίμων που περιλαμβάνονται στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι έχουν αυξηθεί ως εξής:

  • Κρέας: 15%-25%
  • Ψάρι: 10%-20%
  • Γαλακτοκομικά: 10%-20%
  • Φρούτα: 10%-20%

Η αύξηση του κόστους του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού αποτελεί μια σημαντική επιβάρυνση για τα νοικοκυριά, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η οικονομική κατάσταση είναι ήδη δύσκολη.

Δημοφιλή!!  Αδιανόητη Εκμετάλλευση Εργαζομένων: Εργοδότρια στην Πάρο Ζήτησε από Μητέρα να Δουλέψει και η Ανήλικη Κόρη της

Κ. Μάλαμα : Οι αυξήσεις των εισιτηρίων σε μουσεία κι αρχαιολογικούς χώρους απομακρύνουν τους Έλληνες πολίτες από την πολιτιστική κληρονομιά. 

Με τις νέες αυξήσεις στα εισιτήρια και αρχαιολογικούς χώρους η ελληνική οικογένεια πολύ δύσκολα θα μπορεί να επισκεφτεί την Ακρόπολη ή τους υπόλοιπους εμβληματικούς αρχαιολογικούς μας χώρους. Η λογική των αυξήσεων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού προφανώς εδράζεται στο σκεπτικό της αύξησης των εσόδων, κυρίως μέσα από την τουριστική ροή, όμως δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την χειμαζόμενη από τις αυξήσεις κοινωνία, η οποία θα αναγκαστεί να περικόψει δαπάνες πολιτισμού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πνευματική ολοκλήρωση των νέων παιδιών.

Μα γιατί οι Πληροφορικοί να φρικάρουν όταν τους ρωτάω “θα μπορέσεις φτιάξεις τον υπολογιστή μου”;

Φοροδιαφυγή στην Ελλάδα στα 60 δισ. ευρώ ετησίως / Πάρτι μαύρου χρήματος!

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, εκτίμησε ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ανέρχεται σε 60 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Υπολογίζοντας το μέγεθος της φοροδιαφυγής, τόνισε “80 δισ. δηλωθέντα εισοδήματα, 140 δισ. κατανάλωση και ταυτόχρονα αύξηση της αποταμίευσης” (δηλαδή 140 -80 = 60 δισ. ευρώ).

Το μέγεθος του “μαύρου χρήματος” που κυκλοφορεί στην ελληνική οικονομία έχει γίνει μάστιγα και κάποια στιγμή το κράτος θα πρέπει να βάλει αποφασιστικό φρένο. Επιδεινώνουν τις κοινωνικές ανισότητες, στερούν φορολογικά έσοδα και στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό. Τα φαινόμενα του μαύρου χρήματος συνεχίζουν να αυξάνονται και σήμερα με αμείωτη ένταση, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πάνω από το 80% των αγορών ακινήτων γίνονται χωρίς τραπεζικό δανεισμό.

Δημοφιλή!!  Η Πραγματική Ζωή ενός αθλητή - Η Ψευδαίσθηση της Δόξας: Τι Συμβαίνει Όταν Σβήνουν τα Φώτα των Γηπέδων

Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα στην ιδιωτική εκπαίδευση στις ΗΠΑ: ο εμβληματικός νόμος CIvil Rights Act του 1964 / ΟΙΕΛΕ

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω