Μέτρα προστασίας δημοσίων υπαλλήλων

ΦΕΚ / ΔΟΑΤΑΠ – Aμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών Ελλάδας- Κύπρου

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΦΕΚ/ΔΟΑΤΑΠ – Aμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών Ελλάδας- Κύπρου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος 5074/2023 σχετικά με την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών Ανωτάτων και Ανωτέρων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και άλλων Εγκεκριμένων ιδρυμάτων, μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και της τροποποίησης του παραρτήματος Ι της συμφωνίας.

Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εκ μέρους της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας εκ μέρους της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών Ανωτάτων και Ανωτέρων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και άλλων Εγκεκριμένων Ιδρυμάτων, καθώς και της Τροποποίησης του Παραρτήματος Ι της Συμφωνίας.

Σκοπός της Συμφωνίας είναι η διευκόλυνση της συνεργασίας στον τομέα της ακαδημαϊκής αναγνώρισης τίτλων σπουδών Ανώτερης Εκπαίδευσης, όπως αποκαλούνται στην Κύπρο και Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως αποκαλούνται στην Ελλάδα (Επίπεδα 6-8 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων και του Πλαισίου Προσόντων του Ευρωπαϊκού Χοίρου Ανώτατης Εκπαίδευσης), οι οποίοι απονέμονται από αναγνωρισμένα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναγνωρισμένα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ελληνικής Δημοκρατίας (στο Παράρτημα I. το οποίο δύναται να τροποποιείται κατόπιν διαβουλεύσεων μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, αναγράφονται τα ως άνω Εκπαιδευτικά Ιδρύματα).

Δημοφιλή!!  Απάντηση σε Έγγραφο/Καταγγελία της Π.Ο.Σ.Υ.Π. - «Ανάρμοστη και αλαζονική συμπεριφορά του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ανατολικής Αττικής». 

Μεταφορά και κατάργηση αρμοδιοτήτων Σχολικών Επιτροπών / Προκαθορισμένη προκαταβολή στους διευθυντές των σχολείων

Ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα στην ιδιωτική εκπαίδευση στις ΗΠΑ: ο εμβληματικός νόμος CIvil Rights Act του 1964 / ΟΙΕΛΕ

Άρθρο πρώτο

Κύρωση Συμφωνίας και Τροποποίησης του Παραρτήματος Ι αυτής Κυρώνονται και έχουν την ισχύ, που ορίζει η παρ. 1 του άρθρου 28 του Συντάγματος:

α) η «Συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εκ μέρους της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας εκ μέρους της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών Ανωτάτων και Ανωτέρων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και άλλων Εγκεκριμένων Ιδρυμάτων», η οποία υπογράφηκε στην Αθήνα, την 1η Φεβρουαρίου 2023, και

Δημοφιλή!!  Πρόσκληση Εισαγωγής στις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών (Σ.Μ.Υ.Κ.)

β) η Τροποποίηση του Παραρτήματος Ι αυτής, που συμφωνήθηκε μέσω ανταλλαγής των με ημερομηνία 28 Ιουλίου 2023 και 9 Νοεμβρίου 2023 επιστολών των αρμόδιων Υπουργών των συμβαλλόμενων μερών.

 

Ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών Ελλάδας- Κύπρου

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω