ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ρεκόρ υπογεννητικότητας σημειώθηκε στη χώρα μας το 2022, με λιγότερες από 80 χιλιάδες γεννήσεις.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ρεκόρ υπογεννητικότητας σημειώθηκε στη χώρα μας το 2022, με λιγότερες από 80 χιλιάδες γεννήσεις.

Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό γεννήσεων των τελευταίων 91 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των γεννήσεων στην Ελλάδα το 2022 ήταν 76.541, ο χαμηλότερος των τελευταίων 91 ετών. Οι θάνατοι, από την άλλη πλευρά, ξεπέρασαν για άλλη μια χρονιά τις 140.000, φθάνοντας τις 140.801. Αυτό σημαίνει ότι το 2022 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά περίπου 64.250 άτομα. Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Το 2022 οι γεννήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν περαιτέρω κατά 10,3%, σε 76.541 (39.558 αγόρια και 36.983 κορίτσια) έναντι 85.346 (43.998 αγόρια και 41.348 κορίτσια) το 2021.

Το πρόβλημα της μείωσης των γεννήσεων είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες. Τα ποσοστά γεννήσεων στη χώρα είναι από τα χαμηλότερα στον κόσμο, με μόλις 1,3 παιδιά ανά γυναίκα. Το γεγονός αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η οικονομική κρίση, η ανεργία, η αστάθεια και η καθυστερημένη ενηλικίωση.

Δημοφιλή!!  Χαμός στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ: Απολύουν για 2η φορά τον επί 19 έτη συμβασιούχο επειδή τόλμησε να έχει συνδικαλιστική δράση

Συνεπώς, η μείωση του πληθυσμού έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας. Με λιγότερα παιδιά, η Ελλάδα θα έχει λιγότερη παραγωγική δύναμη στο μέλλον. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του ΑΕΠ και αύξηση του χρέους. Επιπροσθέτως, η μείωση του πληθυσμού θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνική συνοχή και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Συμβουλές SaferInternet4Kids / Επικίνδυνες διαδικτυακές φιλίες!

Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει διάφορα μέτρα. Εντούτοις, τα μέτρα αυτά δεν έχουν μέχρι στιγμής επιτύχει τους επιθυμητούς στόχους.

Επομένως, η μείωση του πληθυσμού είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που απειλεί το μέλλον της Ελλάδας. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή του, διαφορετικά η χώρα θα αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες στο μέλλον.

Δημοφιλή!!  Αδιανόητη Εκμετάλλευση Εργαζομένων: Εργοδότρια στην Πάρο Ζήτησε από Μητέρα να Δουλέψει και η Ανήλικη Κόρη της

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω