question mark 1019820 1280

Β φάση – Γενική/Ειδική: Μετάθεση ημερομηνίας για την επόμενη εβδομάδα – Μόνιμοι διορισμοί το 24!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πληροφορίες για προσλήψεις στην Ειδική & Γενική Αγωγή ενόψει της Β’ Φάσης! Τι είπαν οι Πιερρακάκης και Μιχαηλίδου

Η Β Φάση μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα / Θα διεξαγόταν στις 28 ή 29/09, αλλά θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 2/10 ή την Τρίτη 3/10, επειδή υπάρχει πίεση για αύξηση προσλήψεων. Είναι φυσικά και ενας τρόπος εφόσον μετατεθεί η ανάληψη υπηρεσίας να γλιτώσουν και λίγα ακόμη εκατομμύρια.

Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση:

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου κλήθηκε να απαντήσει σε δύο καίριες ερωτήσεις σχετικά με τις ελλείψεις στο θεσμό της Παράλληλης Στήριξης.

Ενδεικτικά ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Στην πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών έγιναν 9.400 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα γίνουν συνολικά 20.000 προσλήψεις από πόρους που εξασφάλισε το Υπουργείο Παιδείας εκτάκτως, καθώς παρατηρείται αύξηση των αναγκών και των διαγνώσεων.

Από το υπόλοιπο των προσλήψεων.

7.300 θα γίνουν στις αρχές Οκτωβρίου στην επόμενη Β Φάση.

2.700 θα γίνουν στις αρχές Νοεμβρίου Γ Φάση.

Γενική Εκπαίδευση:

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή διευκρίνισε ότι:

Δημοφιλή!!  Μόνιμοι διορισμοί και ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης

Οι προσλήψεις στη γενική εκπαίδευση θα γίνουν κανονικά, όπως και πέρυσι, και ότι ο επιπλέον προϋπολογισμός που εξασφαλίστηκε για την ειδική αγωγή δεν έχει επιπτώσεις στις προσλήψεις στη γενική εκπαίδευση. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα για τις προσλήψεις στη γενική εκπαίδευση και όλες οι κενές θέσεις θα καλυφθούν, όπως και πέρυσι.

Ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ένα νέο πρόγραμμα (ΚΟΦΤΗ), έτσι ώστε από το επόμενο σχολικό έτος να υπάρχει αυτόματη καταγραφή των κενών θέσεων, ώστε να αποφευχθεί η υποστελέχωση και η έλλειψη εκπαιδευτικών.

Πιερακάκης για αποτύπωση κενών & προσλήψεις αναπληρωτών / Επεξεργάζονται νέο πρόγραμμα “κόφτη κενών” στο ΥΠΑΙΘΑ!

Διαβεβαίωσε, ότι και αυτή τη χρονιά θα πραγματοποιηθούν μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Εκπαίδευση.

 

Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ / “Οι ανθρωπομήνες επιστρέφουν”

Μετά τις συλλογικές πιέσεις για την Ειδική Αγωγή “βρέθηκαν” νέες πιστώσεις και ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων ενόψει της Β’ φάσης φαίνεται ότι θα αυξηθεί. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των κενών.
Επιπρόσθετα θα τρέξουν σχεδόν όλα τα προγράμματα σε Γενική και Ειδική (άγνωστο προς το παρόν το ποσοστό κάλυψης).
Δυστυχώς, όμως, για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε την απόλυτη απαξίωση προς τους εκπαιδευτικούς. Η εξοικονόμηση πόρων πραγματοποιείται ξανά εις βάρος μας, καθώς το μόνο που ενδιαφέρει είναι η επικοινωνία και όχι η ουσία.
Στο δια ταύτα, λοιπόν.
Η Β’ φάση προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ο λόγος;
Κάποιος πιο πονηρεμένος από εμάς θα έλεγε ότι η ανακοίνωση των ονομάτων “πρέπει” να γίνει πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά η ανάληψη υπηρεσίας (άρα και η έναρξη της μισθοδοσίας) ΜΕΤΑ.
Ο νοών νοείτω.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω