austin chan ukzHlkoz1IE unsplash scaled

Σε πλήρη ισχύ η Απεργία Αποχή της ΔΟΕ από την ατομική αξιολόγηση και τους Μέντορες/Συντονιστές – Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ ενωμένοι στις αποφάσεις της ομοσπονδίας μας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επειδή τα σχολεία ανοίγουν και τα ερωτήματα επανέρχονται επισυνάπτουμε μέρος της ενημέρωσης του συλλόγου εκπαιδευτικών “ο Αριστοτέλης” για να θυμηθούμε όλες τις ενέργειες που κάνουμε και φέτος ακολουθώντας τις οδηγίες της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος(ΔΟΕ). Το εκπαιδευτικό κίνημα και ο κλάδος ενωμένος, όπως έχουμε αναλύσει πάρα πολλές φορές, οφείλει να σταθεί ενωμένος απέναντι στην κατηγοριοποίηση, την αυταρχικοποίηση, τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου.  Συντασσόμαστε λοιπόν και φέτος με τις αποφάσεις της ομοσπονδίας, είμαστε απολύτως καλυμμένοι όπως απέδειξε εξάλλου και η περσινή εμπειρία και ακολουθούμε τα παρακάτω, όπως πολύ αναλυτικά αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΣΕΠΕ “Αριστοτέλης”:

Δε θα περάσει η αξιολόγηση!

Υπενθυμίζουμε ότι η απεργία αποχή συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει όλους/όλες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.

Η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή θωρακίζει τους/τις εκπαιδευτικούς με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική μορφή πάλης. Οδηγίες για την αξιολόγηση σχολικής μονάδας, τους μέντορες συντονιστές και την ατομική αξιολόγηση:

  • Για την ατομική αξιολόγηση, είναι σε ισχύ η απεργία – αποχή που κήρυξε η Δ.Ο.Ε. (8/2/2023) και επανεπιβεβαιώθηκε, ομόφωνα, από την 92η ΓΣ του κλάδου. Με βάση αυτό, βρίσκονται σε ισχύ οι δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία-αποχή που έχουν υπογραφεί από την προηγούμενη χρονιά. Νέες δηλώσεις συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή και πρωτοκόλλησή τους, χρειάζεται να υπογράψουν και να πρωτοκολλήσουν μόνο όσες/όσοι εκπαιδευτικοί δεν είχαν υπογράψει την περσινή σχολική χρονιά και όσες/όσοι άλλαξαν σχολείο είτε λόγω μετάθεσης, απόσπασης, νέας τοποθέτησης αναπληρωτ(ρι)ων.
  • Η ΔΟΕ έχει κηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας για το 1ο ή 2ο 3ωρο του προγράμματος των σχολικών μονάδων από τη Δευτέρα 11/9/2023 μέχρι και την Παρασκευή 29/9/2023 όπως επίσης και επιπλέον στάση εργασίας που καλύπτει το ολοήμερο και διευρυμένου ωραρίου (14:00 – 17:30), στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της». Ο Σύλλογος θα κηρύξει εκ νέου, όπως και πέρυσι νέες στάσεις εργασίας για την αποτροπή της ατομικής αξιολόγησης.
  • Για τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές είναι σε ισχύ η απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε. (12/9/2022). Με βάση αυτό, βρίσκονται σε ισχύ οι δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία-αποχή που έχουν υπογραφεί από την προηγούμενη χρονιά. Νέες δηλώσεις συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή και πρωτοκόλλησή τους, χρειάζεται να υπογράψουν και να πρωτοκολλήσουν μόνο όσες/όσοι εκπαιδευτικοί δεν είχαν υπογράψει την περσινή σχολική χρονιά και όσες/όσοι άλλαξαν σχολείο είτε λόγω μετάθεσης, απόσπασης, νέας τοποθέτησης αναπληρωτ(ρι)ων.

Εκπαιδευτικός αξιολογήθηκε, βγήκε από την τάξη και ξέσπασε σε κλάματα

Όταν συγκεντρώνονται οι υπογραφές των εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο στη δήλωση, πρωτοκολλείται το έγγραφο στο πρωτόκολλο του σχολείου, για να κατοχυρώνεται επίσημα η συμμετοχή των εκπ/κών στην απεργία απόχή (ΑΑ) και να τους προστατεύει το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία.

Δημοφιλή!!  Αδιανόητο έγγραφο του Γεν.Γραμματέα απειλεί για χιλιοστή φορά Απεργούς εν μέσω καλοκαιριού

Κοινοποιούμε και στέλνουμε αντίγραφο των δηλώσεων με τις υπογραφές και τον αρ. πρωτοκόλλου του σχολείου, στο email του τοπικού συλλόγου εκπαιδευτικών

Ενημερώνουμε άμεσα το σύλλογο εκπαιδευτικών της περιοχής μας για όποιο πρόβλημα προκύψει ή ενδεχόμενο αυθαιρεσίας απέναντι στα συλλογικά μας δικαιώματα.

Σχετικά με την εσωτερική &εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων μέσω των κειμένων που αναρτώνται στην πλατφόρμα του ΙΕΠ, από προηγούμενο άρθρο θυμίζουμε:

Για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο:
Η ΔΟΕ και φέτος παρέχει τα ενιαία κείμενα προς κατάθεση στην πλατφόρμα.  Δηλώνουμε στο σύλλογο διδασκόντων ότι καταθέτουμε προς ανάρτηση τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ. Σε περίπτωση που ανήκουμε σε κάποιον από τους συλλόγους εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν προκηρύξει Απεργία/Αποχή και από την διαδικασία αυτή, μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή στην Απεργία/ Αποχή με τον γνωστό τρόπο, ακολουθώντας τις οδηγίες του τοπικού συλλόγου.

Διευθυντής κλείδωσε εκπαιδευτικούς στο σχολείο, ενώ είχε μπει κρυφά σύμβουλος για αξιολόγηση

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω