pexels olia danilevich 5088009 scaled

Λόγοι για τους οποίους ένας μαθητής μπορεί να επαναλάβει την τάξη στο δημοτικό σχολείο!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Λόγοι για τους οποίους ένας μαθητής μπορεί να επαναλάβει την τάξη στο δημοτικό σχολείο!

Σύμφωνα με τις διατάξεις ΦΕΚ 4358/2017, “Ο μαθητής που δεν πέτυχε τον προβιβασμό του από τη μία τάξη στην επόμενη τάξη του δημοτικού σχολείου, επαναλαμβάνει την ίδια τάξη”.

Προκειμένου ένας μαθητής να επαναλάβει μια τάξη του δημοτικού σχολείου, πρέπει να

  • Να έχει συμπληρώσει την ηλικία των 6 ετών κατά την έναρξη του σχολικού έτους.
  • Δεν έχει επιτύχει την προαγωγή στην επόμενη τάξη.
  • Να έχει υποβάλει αίτηση για την επανάληψη της φοίτησης στην ίδια τάξη στον διευθυντή του σχολείου.

Καθήκοντα Διευθυντών – Σε σχέση με το Σύλλογο διδασκόντων & τα γενικότερα καθήκοντα!

Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένοι λόγοι για τους οποίους ένας μαθητής μπορεί να επαναλάβει μια τάξη στο δημοτικό σχολείο:

  • Ακαδημαϊκές επιδόσεις: Εάν ο μαθητής αντιμετωπίζει ακαδημαϊκές δυσκολίες και δεν έχει επιτύχει τα απαραίτητα επίπεδα ακαδημαϊκής επίδοσης, οι διευθυντές και οι δάσκαλοι του σχολείου μπορεί να προτείνουν την επανάληψη της τάξης για να δοθεί στο μαθητή επιπλέον χρόνος για να κατανοήσει τα μαθήματα.
  • Κοινωνικές επιδόσεις: Πέραν της ακαδημαϊκής πτυχής, οι κοινωνικές δεξιότητες και η ωριμότητα είναι εξίσου σημαντικές. Εάν ένα παιδί δεν έχει αναπτύξει επαρκώς αυτές τις δεξιότητες, μπορεί να συστηθεί επανάληψη.
  • Ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες: Οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή διαταραχές μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για την αντιμετώπιση των δυσκολιών τους. Η επανάληψη μπορεί να είναι μια επιλογή για να διασφαλιστεί ότι θα λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη.
Δημοφιλή!!  Δικαστική απόφαση για το ΥΠΑΙΘΑ / ανοίγει το δρόμο για αυτοδίκαιες μονιμοποίησεις όσων διορίστηκαν το 2020 και το 2021

Προκειμένου ένας μαθητής να επαναλάβει μια τάξη, απαιτείται η συνεργασία των εκπαιδευτικών, των γονέων και της διοίκησης του σχολείου

 

354205288 197323566228631 2157529635212802121 n

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω