Ενιαίο μισθολόγιο: Έμμεση επιστροφή του 13ου / Οριζόντια αύξηση 50-70 ευρώ!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ενιαίο μισθολόγιο: Έμμεση επιστροφή του 13ου στον δημόσιο τομέα

Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν έχουν υπάρξει αυξήσεις από το 2010 ,τα δώρα καταργήθηκαν, οι αποδοχές μειώθηκαν στα χρόνια των μνημονίων έως και 40%, η διετία 2016-17 έχει παγώσει, το αφορολόγητο μειώθηκε και ο ρυθμός πληθωρισμού το 2022 έφτασε το 10%.

Το νέο μισθολόγιο, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024, προβλέπει οριζόντια αύξηση 50 – 70 ευρώ για 660.000 δημόσιους υπαλλήλους. Eurostat – Αγοραστική δύναμη: Στην προτελευταία θέση, λίγο πιο πάνω από τη Βουλγαρία η Ελλάδα – Ο ανειδίκευτος εργάτης αμείβεται καλύτερα από τον προσοντούχο εκπαιδευτικό!!

Όπως δήλωσαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, ουσιαστικά πρόκειται για μια εκ βαθέων αλλαγή στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, με μισθολογικές αυξήσεις, ενίσχυση των ειδικών μισθολογίων, αλλά και για όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Δημοφιλή!!  Αναρτήθηκαν οι Δικαιούχοι των Προγραμμάτων ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για το 2024: Στήριξη της Αγροτικής Οικογένειας και των Πληγεισών Περιοχών

Ο “μύθος” των μεγάλων τραπεζικών αποταμιεύσεων των Ελλήνων / Το 72,5% των καταθετών έχει λογαριασμούς έως 1.000 ευρώ!

Όμως αυτές οι “αυξήσεις” δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις βασικές ανάγκες των μισθωτών.

Ένα αληθινό μισθολόγιο θα έπρεπε σε πρώτη φάση να έχει για όλους αυξήσεις τουλάχιστον 10% με βάση τον τρέχοντα πληθωρισμό και να προβλέπει σταδιακή, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ώστε οι εργαζόμενοι να ανασάνουν.

Να σημειωθεί οτι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καταβάλλουν το 65% των φόρων.

Στο ζήτημα από πού θα βρεθούν τα χρήματα για να δοθούν οι αυξήσεις, μα φυσικά από τα 60 δις της φοροδιαφυγής που παραδέχτηκε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος ότι υπάρχει στη χώρα.

 

auix

φωτο Καθημερινη

Οι τριετίες που είχαν εξαγγελθεί από τον Κ. Μητσοτάκη μπαίνουν στον πάγο / Δεν θα “ξεπαγώσουν”, αλλά θα “παγώσουν” για άλλα δύο χρόνια!

Δημοφιλή!!  Μισθοδοσίες Εκπαιδευτικών: Μόνιμοι & Αναπληρωτές (Αποζημίωση μη ληφθείσας)

 

Αυξήσεις στο νέο μισθολόγιο στους δημοσίους υπάλληλους | 9/7/23 | ΕΡΤ
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω