school vouchers 2 e1490835224621

Επέκταση για το Market Pass και το “καλάθι του νοικοκυριού” – Επιδότηση έως 100 ευρώ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επέκταση για το Market Pass και το “καλάθι του νοικοκυριού” – Επιδότηση έως 100 ευρώ για το σούπερ μάρκετ

Στο πρώτο σκέλος, το “καλάθι του νοικοκυριού”, αναφέρθηκε χθες ο Κώστας Σκρέκας, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, η καταπολέμηση των τιμών και του πληθωρισμού αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο “μύθος” των μεγάλων τραπεζικών αποταμιεύσεων των Ελλήνων / Το 72,5% των καταθετών έχει λογαριασμούς έως 1.000 ευρώ!

“Το καλάθι των νοικοκυριών είναι ένα από τα εργαλεία που έχουν βοηθήσει πολύ στην εξουδετέρωσή του εισαγόμενου, κυρίως πληθωρισμού στα τρόφιμα και αλλού. Θα το συνεχίσουμε αυτό το πράγμα”, τόνισε ο Κώστας Σκρέκας, σημειώνοντας ότι οι λεπτομέρειες για την παράταση του προγράμματος θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού.

Επέκταση του Market Pass

Το δεύτερο μέτρο που θα παραμείνει σε ισχύ, όπως είχε αποκαλύψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση, είναι το Market Pass – το οποίο κανονικά λήγει τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Δημοφιλή!!  2025: Αύξηση Κατώτατου Μισθού στα 867 Ευρώ και Νέες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το Market Pass θα πάρει τρίμηνη παράταση, αλλά εξετάζεται και το σενάριο των πέντε μηνών (Αύγουστος έως Δεκέμβριος 2023). Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα είναι 100 εκατ. ευρώ ανά μήνα, ενώ η μηνιαία επιδότηση θα παραμείνει σταθερή από 22 έως 100 ευρώ.

Οι αιτήσεις για το Market Pass γίνονται μέσω του vouchers.gov.gr.

Eurostat – Αγοραστική δύναμη: Στην προτελευταία θέση, λίγο πιο πάνω από τη Βουλγαρία η Ελλάδα – Ο ανειδίκευτος εργάτης αμείβεται καλύτερα από τον προσοντούχο εκπαιδευτικό!!

 

Επέκταση Market Pass και Καλαθιού Νοικοκυριού | Μεσημβρινό δελτίο | 28/06/2023
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω