20230622 120322 scaled

Ξαφνική Επίσκεψη Έκπληξη στο διευθυντή Β Αθήνας – Μου είπαν από το υπουργείο στο τηλέφωνο να κάνω ΕΔΕ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σύλλογοι και εκπαιδευτικοί της Αττικής είχαν ανακοινώσει κινητοποίηση για αύριο, όμως πήγαν σήμερα, λίγο μετά της 9 στο γραφείο του διευθυντή Α/βάθμιας εκπαίδευσης Β Αθήνας. Αυτό επιλέχθηκε καθώς όλες τις προηγούμενες φορές που είχαν προγραμματίσει παράσταση, ο διευθυντής επέλεγε να λείπει και φυσικά να μην συνομιλεί καν με τα σωματεία και ούτε φυσικά να δίνει απαντήσεις για τίποτα(Ο Διευθυντής εκπαίδευσης φρόντισε να λείπει, αλλά η αστυνομία ήταν εκεί, στη διαμαρτυρία ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών για την τηλεκπαίδευση).

Ωστόσο σήμερα το πρωί δεν τους περίμενε. Επομένως δεν έλλειπε και οδηγήθηκε στο να συνομιλήσει μαζί με τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών της περιοχής του. Το ζήτημα στη συγκεκριμένη διεύθυνση είναι γνωστό, δείτε: Διεύθυνση σέρνει σε πειθαρχικό εκπαιδευτικούς με βαρύτατες κατηγορίες, επειδή δεν μπόρεσαν να κάνουν τηλεκπαίδευση – Ξεσηκωμός από δεκάδες σωματεία και κινητοποίηση.

Ρωτήθηκε λοιπόν ο διευθυντής γιατί παρέπεμψε στο πειθαρχικό συμβούλιο συναδέλφους με την κατηγορία ότι αρνήθηκαν να κάνουν τηλεκπαίδευση, ενώ το πόρισμα της προκαταρκτικής διαδικασίας που είχε γίνει, αναφέρει ότι οι συνάδελφοι δεν μπορούσαν να κάνουν για  τους αυτονόητους πρακτικούς λόγους. Ρωτήθηκε ακόμα γιατί διώκονται συγκεκριμένοι συνάδελφοι, ενώ υπήρχαν φυσικά πάρα πολλοί που αδυνατούσαν  και δεν πραγματοποίησαν τηλεκπαίδευση, εν μέσω χιονιά; Πως επιλέγει μια διεύθυνση ποιους κυνηγά και ποιους όχι άραγε; Φυσικά του τέθηκαν όλα τα νομικά δεδομένα με τα οποία κανένας εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να συμμετέχει σε τηλεμάθημα με ιδιωτικό εξοπλισμό τον οποίο προφανώς μπορεί να μην διαθέτει, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μέρες με διάσπαρτες διακοπές ρεύματος, κλειστούς δρόμους και σχολεία τα οποία είναι επισήμως κλειστά από την περιφέρεια.

Δημοφιλή!!  Νέο νομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ: Ως υπηρέτηση οργανικής θα μετρά ο χρόνος απόσπασης για τις ειδικές κατηγορίες

Ο διευθυντής απάντησε ότι είχε προφορική εντολή από συγκεκριμένο και πολύ γνωστό πρόσωπο του υπουργείου παιδείας(δεν το λέμε εμείς, θα το γράφει σίγουρα η ανακοίνωση του συλλόγου που θα δημοσιεύσουμε γρήγορα). Η τηλεφωνική εντολή έλεγε να ξεκινήσει ΕΔΕ για τους συναδέλφους. Εδώ φυσικά γεννιούνται σοβαρότατα ερωτήματα. Καταρχήν για να καταλαβαίνει ο κόσμος με όλες αυτές τις έννοιες: Οι διαδικασίες έχουν μια σειρά συνήθως, φυσιολογικά πρώτα γίνεται μια προκαταρκτική διαδικασία για το συμβάν και βγαίνει ένα πόρισμα, αν το πόρισμα είναι επιβαρυντικό, γίνεται εν συνεχεία ΕΔΕ και έπειτα παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο. Εδώ έχουμε το απίστευτο, το πόρισμα της προκαταρκτικής διαδικασίας να λέει ότι αδυνατούσαν οι εκπαιδευτικοί, άρα δεν τους επιρρίπτει ευθύνες και ενώ θα περίμενε κανείς να μπει στο αρχείο η υπόθεση, όχι απλά δεν αρχειοθετείται, αλλά ούτε καν πηγαίνει σε ΕΔΕ, πάει απευθείας στο επόμενο σκαλοπάτι στο πειθαρχικό συμβούλιο, χωρίς προφανώς να ληφθεί καν υπόψη το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης! Δηλαδή η διεύθυνση δεν εκτέλεσε απλώς την τηλεφωνική εντολή που λέει πως είχε, αλλά την πήγε και ένα βήμα παραπάνω. Όλα αυτά φυσικά είναι καινοτομίες, μιας και όσους ρωτήσαμε αδυνατούσαν να θυμηθούν κάτι ανάλογο.

Άλλες ερωτήσεις που γεννιούνται φυσικά είναι: Τα τηλέφωνα αυτά γίνονται μόνο στην εν λόγω διεύθυνση; Γιατί; Επίσης γιατί κάποιος υπακούει σε μια προφορική εντολή (και με το παραπάνω), σε ένα τίποτα δηλαδή, καθώς δεν υφίστανται προφορικές εντολές στη δημόσια διοίκηση και ειδικά σε αυτό το επίπεδο;  Υπάρχουν και άλλα πράγματα που ειπώθηκαν και διαψεύδονται από το τοπικό σωματείο εκπαιδευτικών, τα οποία σίγουρα θα αναφερθούν αναλυτικά στην ανακοίνωση του που θα δημοσιευτεί σύντομα.

Δημοφιλή!!  Κατατέθηκε η τροπολογία με τις νέες οργανικές - 1555 ΕΕΠ/ΕΒΠ & 1.723 οργανικές Θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Όλα τα παραπάνω έχουν καταφέρει ένα και μοναδικό πράγμα. Να εκφοβίσουν σπέρνοντας τρόμο ανάμεσα στους συναδέλφους, άρα ίσως αυτός είναι και ο λόγος που έγιναν. Σήμερα στη Β Διεύθυνση Αθήνας ήταν πολλοί πρόεδροι συλλόγων εκπαιδευτικών, μέλη ΔΣ της ΔΟΕ και πολλοί απλοί συνάδελφοι. Δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να περάσουν ούτε οι παρανοϊκές διώξεις, ούτε ο φόβος.. Θα παρακολουθούμε το θέμα να δούμε που θα φτάσουμε..

355046988 109661555502804 7677131934618587020 n

Όλα τα παραπάνω είναι ρεπορτάζ από αυτόπτες μάρτυρες συμμετέχοντες στην κινητοποίηση και εκλεγμένους συνδικαλιστές και θα γραφτούν σίγουρα σύντομα και σε επίσημες ανακοινώσεις σωματείων.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω