εξετάσεις

Διαδικαστικά απόλυσης αναπληρωτών και ανάληψης υπηρεσίας νεοδιόριστων-μετατεθειμένων-αποσπασμένων-αδειούχων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο καιρός όπου το σχολικό έτος ολοκληρώνεται πρακτικά έχει φτάσει, ειδικά για την πρωτοβάθμια με τις περισσότερες διευθύνσεις εκπαίδευσης να οργανώνουν τις διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν. Κάθε εκπαιδευτικός σε όποια κατηγορία κι αν ανήκει θα πρέπει να παρακολουθεί τις ανακοινώσεις της διεύθυνσής του για να είναι σίγουρος για το τι θα ακολουθήσει και τι πρέπει να κάνει, μιας και ορισμένα πράγματα θα διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή.

  • Για παράδειγμα, στις λίγες περιοχές όπου έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι οριστικές τοποθετήσεις των νεοδιόριστων και των μετατεθειμένων, οι συνάδελφοι αυτοί θα κάνουν ανάληψη υπηρεσίας φυσικά στα νέα τους σχολεία στις 21/6/2023 σε αρκετές διευθύνσεις ηλεκτρονικά μέσω αποστολής mail στα σχολεία(π.χ. Δ/ΝΣΗ Ροδόπης).
  • Αντίθετα στην πλειοψηφία των περιοχών, όπου δεν υπάρχουν οριστικές τοποθετήσεις η ανάληψη υπηρεσίας θα γίνει στη διεύθυνση εκπαίδευσης, με πολλές πρωτοβάθμιες επίσης να έχουν ορίσει ηλεκτρονικό τρόπο, ώστε να γίνει αυτό(π.χ. Ανατολική Αττική, Ηράκλειο..)
  • Οι εκπαιδευτικοί και Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π που υπηρετούσαν κατά το διδακτικό έτος 2022-2023 στην οργανική τους, δεν θα υποβάλουν ανάληψη υπηρεσίας την Τετάρτη 21-06-2023.
  • Τα χαρτιά απόλυσης των αναπληρωτών που θυμίζουμε αποτελούνται από:

1. Βεβαίωση ενσήμων Απριλίου 2023 ψηφιακά υπογεγραμμένη
2. Βεβαίωση ενσήμων Μαΐου 2023 ψηφιακά υπογεγραμμένη
3. Βεβαίωση ενσήμων Ιουνίου 2023 ψηφιακά υπογεγραμμένη
4. Ανακοίνωση απόλυσης ψηφιακά υπογεγραμμένη

Δημοφιλή!!  10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί - ΥΠΑΙΘΑ

θα αποσταλούν ηλεκτρονικά από τις περισσότερες διευθύνσεις στους αναπληρωτές την 22/6/2023, ενώ το “Έντυπο Ε7” «Λύση σύμβασης ορισμένου χρόνου ή έργου» υποβάλλεται συνήθως πάντα ηλεκτρονικά απευθείας από τη Δ/νση στον ΟΑΕΔ και ως εκ τούτου, δεν θα αποσταλεί στις περισσότερες περιοχές. (Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε το site της τοπικής διεύθυνσης εκπαίδευσης για τυχόν διαφοροποιήσεις.)

  • Οι εκπαιδευτικοί που έχουν οργανική θέση σε σχολική μονάδα που βρίσκεται σε αναστολή καλούνται συνήθως να αποστείλουν την πράξη ανάληψης υπηρεσίας με e-mail στη Διεύθυνση τους.
  • Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. και παραμένουν έως τη λήξη του σχολικού έτους (31-08-2023) στη σχολική μονάδα τοποθέτησής τους και ως εκ τούτου δεν απαιτείται να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας την Τετάρτη 21-06-2023
  • Οι εκπαιδευτικοί και Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π οι οποίοι βρίσκονται σε άδεια κύησης, λοχείας, ανατροφής παιδιού ή οποιασδήποτε άλλης μορφής άδειας, όπου λήγει κατά την περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά οφείλουν, αμέσως μετά τη λήξη της, να αναλάβουν υπηρεσία στα Γραφεία της Δ/νσης Π.Ε Αν. Αττικής είτε με φυσική παρουσία είτε αποστέλλοντας e-mail.
  • Οι εκπαιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι σε φορείς, δεν θα υποβάλουν ανάληψη υπηρεσίας στις 21/6/2023, καθώς οι αποσπάσεις σε Φορείς λήγουν στις 31/8/2023.
  • Οι εκπαιδευτικοί και Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π που απουσίαζαν από τη σχολική μονάδα οργανικής τους θέσης λόγω απόσπασης σε άλλο ΠΥΣΠΕ, θα αναλάβουν υπηρεσία στη σχολική μονάδα οργανικής τους θέσης στις 21/6/2023, είτε με φυσική παρουσία είτε αποστέλλοντας Πράξη ανάληψης Υπηρεσίας στο e-mail της σχολικής μονάδας, κατόπιν συνεννόησης με τον Διευθυντή/Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας.
  • Οι εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ που απουσίαζαν από τη σχολική μονάδα οργανικής τους θέσης κατά το διδακτικό έτος 2022-2023 λόγω απόσπασης σε άλλη σχολική μονάδα εντός του ίδιου Π.Υ.Σ.Π.Ε., θα αναλάβουν υπηρεσία στη σχολική μονάδα οργανικής τους θέσης την Τετάρτη 21-06-2023.
Δημοφιλή!!  Καθημερινότητα των εκπαιδευτικών η εργασιακή εξουθένωση

Τέλος επισυνάπτουμε ενδεικτικά έντυπα που μπορούν οι εκπαιδευτικοί να συμπληρώνουν και να αποστέλλουν για να αναλάβουν υπηρεσία:

ΠΡΑΞΗ-ΑΝΑΛΗΨΗΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΝΣΗ

ΠΡΑΞΗ-ΑΝΑΛΗΨΗΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ

*Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε το site της τοπικής διεύθυνσης εκπαίδευσης για τυχόν διαφοροποιήσεις.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για οριστικές τοποθετήσεις νεοδιόριστων, μεταθέσεις, αποσπάσεις, υπεραριθμίες

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall.. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου

Κύλιση προς τα επάνω