nijwam swargiary FPNnKfjcbNU unsplash scaled

Επιτέλους Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας ξεκινά ΕΔΕ σε τεντυμπόιδες εκπαιδευτικούς που είχαν το θράσος να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο υπέροχος κόσμος της ελληνικής εκπαίδευσης γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο ελεύθερος, πιο δημοκρατικός! Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ξεκινά διαδικασία προκαταρκτικής ΕΔΕ για την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Πειραιά, έξω από το 1ο  Γυμνάσιο Κερατσινίου την ημέρα των εξετάσεων της PISA. Ε είναι λογικό θα πει κανείς. Που ακούστηκε οι εκπαιδευτικοί να κάνουν στάση εργασίας και να κρατούν ένα πανό, έξω από ένα σχολείο; Τι το έχουν περάσει άραγε εδώ; Για καμία δημοκρατία; Ντροπή τους σίγουρα.

Ακόμη διαβάζουμε στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά ότι: “Στα πλαίσια αυτής, καλούνται η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου(=όπου έγινε η κινητοποίηση) να καταθέσουν… διευθύνσεις και ονόματα.” Εύγε!! Επιτέλους πρέπει να αναβιώσουν οι αξίες μας σε αυτή τη χώρα! Ελπίζουμε  να καρφώσουν αμέσως οι συνάδελφοι τους τεντυμπόιδες συναδέλφους τους, που τόλμησαν, τόλμησαν, το γράφω και ανατριχιάζω, να κάτσουν έξω από ένα σχολείο κρατώντας πανό. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτές τις πρωτοβουλίες της διοίκησης, να προστατέψει τα σχολεία από ακραία στοιχεία τα οποία εναντιώθηκαν στον τεράστιο θεσμό των εξετάσεων PISA. Αναρωτήθηκαν αυτοί οι ακραίοι άραγε, αν δε γίνουν οι εξετάσεις PISA πως θα μας πει ο ΟΟΣΑ ότι η εκπαίδευσή μας χρήζει γενικής ιδιωτικοποίησης; Με ποιο επιχείρημα θα μας πει να αυξήσουμε τους μαθητές στην τάξη, να κατηγοριοποιήσουμε τα σχολεία και να τα περάσουμε στους δήμους; Αλλά αυτά δεν τα σκέφτονται οι κύριοι των κινητοποιήσεων, μόνο για δημοκρατικά σχολεία, για ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές και κάτι τέτοιες γραφικότητες ξέρουν να λένε. Ντροπή τους και μπράβο στη διοίκηση που προσπαθεί να επιβάλει την τάξη.

Δημοφιλή!!  Καθημερινότητα των εκπαιδευτικών η εργασιακή εξουθένωση

Συγκινημένοι από τον δημοκρατικό παράδεισο και την άνθιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά: 

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μαυρομιχάλη 14(3ο ΓΕΛ – 1ος όροφος) Τηλ. : 2104124810

Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση! Δεν ποινικοποιείται! Δεν τρομοκρατείται!
Για άλλη μια φορά η ΔΔΕ Πειραιά παραδίδει μαθήματα αυταρχισμού και τρομοκρατίας απέναντι στην ΕΛΜΕ Πειραιά και τους εκπαιδευτικούς, σχετικά με την συνδικαλιστική δράση.
Αυτή τη φορά ο ΔΙΔΕ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της προκαταρκτικής ΕΔΕ για την παρέμβαση που πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Πειραιά έξω από το 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου την ημέρα των
εξετάσεων της PISA.

Στα πλαίσια αυτής, καλούνται η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου να καταθέσουν … διευθύνσεις και ονόματα.

Καταγγέλλουμε ανοικτά αυτή τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού (η πολλοστή φέτος, που αφορά την πραγματοποίηση πειθαρχικών διαδικασιών ενάντια στο κατοχυρωμένο
δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης). Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμα φορά ότι την ευθύνη των κινητοποιήσεων της ΕΛΜΕ, έχει αποκλειστικά η ΕΛΜΕ και κανένας άλλος συνάδελφος/συναδέλφισσα! Ξέρουμε πολύ καλά ότι πρόκειται για άλλη μια ενέργεια χτυπήματος της δράσης τόσο του σωματείου, όσο και γενικότερα. Ειδικά σε ό, τι αφορά την αντιπαράθεση με τις αντιδραστικές πολιτικές που προωθούνται! Τον «αέρα» δίνουν οι κυβερνητικές πολιτικές του χτυπήματος των σωματείων και του δικαιώματος στην απεργία. Μόνο να θυμίσουμε ότι η στάση εργασίας των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για εκείνη την ημέρα, ενάντια στο διαγωνισμό της PISA, είχε κριθεί παράνομη, γι’ αυτό άλλωστε είχε αποφασιστεί εκ νέου στάση εργασίας, τόσο από την ΑΔΕΔΥ (πανελλαδική), όσο και από την ΕΛΜΕ Πειραιά, για να μπορούν οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις!

Δημοφιλή!!  Επιστολή / Αναγκαίοι οι Αυξημένοι Διορισμοί Εκπαιδευτικών ΠΕ 70 το 2024 για την Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε τέτοιες ενέργειες να περάσουν! Δε θα περάσει η επιχείρηση τρομοκράτησης των συναδέλφων, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, της συγκέντρωσης, της απεργίας. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία προκαταρκτικής ΕΔΕ!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για οριστικές τοποθετήσεις νεοδιόριστων, μεταθέσεις, αποσπάσεις, υπεραριθμίες

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω