4

Ο Διευθυντής εκπαίδευσης φρόντισε να λείπει, αλλά η αστυνομία ήταν εκεί, στη διαμαρτυρία ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών για την τηλεκπαίδευση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πως θα σας φαινόταν εάν ένας διευθυντής εκπαίδευσης επέλεγε συγκεκριμένα άτομα που δεν μπόρεσαν να κάνουν τηλεκπαίδευση, όχι όλα, μόνο κάποια, τους ασκούσε πειθαρχικές διώξεις κατηγορώντας τους με απίστευτες κατηγορίες, ενώ είναι φυσικά 1000% καλυμμένοι νομικά(το σχολείο τους ήταν επισήμως κλειστό και δεν είχαν καμία δυνατότητα χρήσης οικιακού εξοπλισμού) και στο τέλος εξαφανιζόταν από τα γραφεία τη μέρα που σωματεία και εργαζόμενοι ζητούσαν εξηγήσεις; Πως φαίνεται άραγε όταν ενώ σε εγκαλούν πάνω από 40 σωματεία και 2 τεράστιες ομοσπονδίες εργαζομένων, εσύ λείπεις την ημέρα που της παράστασης διαμαρτυρίας αλλά η αστυνομία περιμένει τους εργαζομένους αντί για εσένα. Όλα αυτά θίγει και καταγγέλλει η ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Αμαρουσίου, αναφερόμενη στην παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Εκπαίδευσης Β Αθήνας (Υπό πολιορκία εκπαιδευτικών η διεύθυνση εκπαίδευσης Β Αθήνας – Βρίσκονται στο πλευρό των συναδέλφων τους που διώκονται για την τηλεκπαίδευση) για το γνωστό πια θέμα που είχαμε αναλύσει παλαιότερα: Διεύθυνση σέρνει σε πειθαρχικό εκπαιδευτικούς με βαρύτατες κατηγορίες, επειδή δεν μπόρεσαν να κάνουν τηλεκπαίδευση – Ξεσηκωμός από δεκάδες σωματεία και κινητοποίηση .
 Δείτε όλη την ανακοίνωση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, «Γ. Σεφέρης», «Ο Περικλής» και του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας

ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις για την τηλεκπαίδευση

Εξαιρετικά δυναμική και μαζική ήταν η κινητοποίηση των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, «Γ. Σεφέρης», «Ο Περικλής» και του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 – 6 – 2023 στην έδρα της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας για τις διώξεις τριών συναδελφισσών μας – μελών του Σ. Ε. Π. Ε. «Ο Περικλής» που δεν μπόρεσαν να κάνουν τηλεκπαίδευση την περίοδο του χιονιά και οι οποίες παραπέμπονται στο πειθαρχκό συμβούλιο από τον Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας Χ. Μπαμπαρούτση με ανυπόστατες κατηγορίες.

Δημοφιλή!!  Καθημερινότητα των εκπαιδευτικών η εργασιακή εξουθένωση

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα Δ. Σ. των τριών Σ. Ε. Π. Ε της Β΄ Αθήνας, δεκάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες από πρωτοβάθμιους συλλόγους της Αττικής, μέλη των Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Απόντες ήταν βέβαια, όπως άλλωστε και από κάθε άλλη κινητοποίηση και αγωνιστική δράση των σωματείων μας και οι δύο ψευδοαιρετοί «εκπρόσωποι» στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, Σωτήρης Γεωργόπουλος και Ευάγγελος Κορδολαίμης, «εκλεγμένοι» με τις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές – παρωδία που έστησε το ΥΠΑΙΘ.

Ο Διευθυντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας για άλλη μια φορά απουσίαζε προκλητικά παρότι είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση εγκαίρως και με όλους τους τρόπους. Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο της κατά συρροή άρνησής του να συναντηθεί με τα σωματεία, να μιλήσει με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζόμενων εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα όταν τίθενται ζητήματα εργασιακών δικαιωμάτων και άλλων σοβαρών ζητημάτων όπως οι πειθαρχικές διώξεις που αφορούν την εργασία και τη ζωή τους. Αντίθετα το παρών έδωσε για άλλη μια φορά η Αστυνομία πανέτοιμη να αντιμετωπίσει τον «εχθρό εκπαιδευτικό».

Στη συνάντηση που ακολούθησε με την αναπληρώτρια Διευθύντρια και Προϊσταμένη Εκπ/κών Θεμάτων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας κα Βασιλική Νίνου τέθηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα από την πλευρά μας σχετικά με το πώς έγινε η «επιλογή» των τριών συναδελφισσών για να «τιμωρηθούν» που δεν έκαναν τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους, για τους λόγους για τους οποίους γίνεται η πειθαρχική τους δίωξη εφόσον δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα και γιατί στην παραπομπή αναφέρονται ανυπόστατα στοιχεία. Η αναπληρώτρια Διευθύντρια Π. Ε. Αθήνας ΑΡΝΗΘΗΚΕ να απαντήσει, παρότι όφειλε εκ των αρμοδιοτήτων της, δηλώνοντας αναρμόδια, και αποχώρησε. Εφόσον έλειπε ο Δ/ντής Π. Ε. όφειλε αυτή ως αναπληρώτρια του να δώσει απαντήσεις.

Δημοφιλή!!  Πλήθος σωματείων διοργανώνουν κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής την Πέμπτη 11/7

Είναι σαφές ότι επιδίωξή τους είναι, δια μέσου της δίωξης των τριών συναδελφισσών μας, να κατισχύσει η αντίληψη ότι ο εκπαιδευτικός πρέπει να κάνει τηλεκπαίδευση από τον ιδιωτικό του χώρο και με δικά του μέσα οποιαδήποτε στιγμή το επιλέξει το ΥΠΑΙΘ καταστρατηγώντας βασικά εργασιακά δικαιώματα. Η στόχευση είναι ολοφάνερη και στρέφεται απέναντι σε ολόκληρο τον κλάδο με εξιλαστήρια θύματα τις τρεις συναδέλφισσες – μέλη του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Περικλής» προς παραδειγματισμό όλων των εκπαιδευτικών. Είναι η μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης «δια πάσαν νόσον» και με κάθε ευκαιρία με εντολές του ΥΠΑΙΘ παρά και ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα του εργαζόμενου, όπως η χρήση του ιδιωτικού χώρου και των προσωπικών του εργαλείων και μέσων αλλά και ενάντια ακόμα και στην κείμενη νομοθεσία, όπως ισχύει ως τώρα.

Οι εκπαιδευτικοί δηλώσαμε με σαφήνεια ότι η πολιτική τρομοκράτησης του κλάδου που εφαρμόζει το ΥΠΑΙΘ θα μας βρει όλους απέναντι. Οι διώξεις είναι ανυπόστατες και παράνομες. Απαιτούμε την άμεση παύση των διώξεων των συναδελφισσών μας και δηλώνουμε ξεκάθαρα τόσο προς τον Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας όσο και προς το ΥΠΑΙΘ ότι ο αγώνας θα είναι ανυποχώρητος μέχρι το νικηφόρο τέλος του. Μέχρι να δικαιωθούν οι συναδέλφισσές μας αλλά και μέχρι να δικαιωθούμε όλοι απέναντι στην επαίσχυντη τρομοκρατική πολιτική του ΥΠΑΙΘ που λειτουργεί επικίνδυνα και αντιπαιδαγωγικά για τους μαθητές και χτυπά τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Μέχρι σήμερα 40 πρωτοβάθμια σωματεία και οι δύο εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν εκδώσει ψηφίσματα στήριξης και συμμετοχής στον αγώνα ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις των συναδελφισσών μας – μελών του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Περικλής». Συνεχίζουμε με το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού!

1

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω