D.Fidler CoV WHO 4.10.20 RTS304VH THREE TWO scaled

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί τα έθνη να προετοιμαστούν για επικείμενη νέα πανδημία!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί τα έθνη να προετοιμαστούν για επικείμενη νέα πανδημία! / Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάλεσε τις χώρες να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να προετοιμαστούν για την επόμενη πανδημία και να τηρήσουν τις προηγούμενες δεσμεύσεις για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του οργανισμού του ΟΗΕ.

Μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΠΟΥ που πραγματοποιείται στη Γενεύη από τις 21 έως τις 30 Μαΐου, ο Tedros Adanom Gebrejesus δήλωσε ότι είναι καιρός να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις με στόχο την πρόληψη της επόμενης πανδημίας.

Θεραπευτικό video game για παιδιά με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (ΔΕΠΥ)

“Δεν μπορούμε να το αναβάλουμε”, είπε, προειδοποιώντας ότι η επόμενη πανδημία “είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει την πόρτα”.

“Αν δεν κάνουμε εμείς τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, τότε ποιος θα τις κάνει; Και αν δεν τις κάνουμε τώρα, τότε πότε;” είπε.

“Η επόμενη πανδημία είναι δεδομένο ότι θα χτυπήσει την πόρτα”. .

Η 10ήμερη συνέλευση του ΠΟΥ συμπίπτει με την 75η επέτειο από την ίδρυσή του και θα συζητήσει τα παγκόσμια προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών πανδημιών.

Δημοφιλή!!  Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ: Καύσωνας Μέχρι την Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Οι 194 χώρες-μέλη διαπραγματεύονται μεταρρυθμίσεις σε δεσμευτικούς κανόνες που καθορίζουν τις υποχρεώσεις τους σε περίπτωση διεθνούς απειλής για την υγεία και εργάζονται πάνω σε μια ευρύτερη συνθήκη για την πανδημία, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί το επόμενο έτος.

“Η δέσμευση αυτής της γενιάς για μια συνθήκη πανδημίας είναι σημαντική, διότι αυτή είναι η γενιά που δοκίμασε πόσο τρομερός μπορεί να είναι ένας μικρός ιός”, δήλωσε ο Tedros.

Οι χώρες μέλη θα συζητήσουν αργότερα σήμερα τον προϋπολογισμό του ΠΟΥ για το 2024-2025, ο οποίος περιλαμβάνει αύξηση των ετήσιων συνεισφορών των χωρών.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω