Screenshot 94

Διαρκής η υποβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση! Απάντηση στη Βουλή..

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διαρκής η υποβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση! Απάντηση στη Βουλή.. από την υφυπουργό Ζ. Μακρή

 

Σε απάντηση του ανωτέρω Μέσου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Στη διδασκαλία του μαθήματος της Φυσικής από την Α΄ τάξη Γυμνασίου έως και την Α΄ τάξη Γενικού Λυκείου δεν παρατηρείται συνολική μείωση των ωρών διδασκαλίας, καθώς της μείωσης κατά μία ώρα εβδομαδιαίως του μαθήματος της Φυσικής Γενικής Παιδείας της Α΄ Λυκείου (ΦΕΚ 193/Α’/17-9-2013) προηγήθηκε η εισαγωγή του μαθήματος της Φυσικής κατά μία ώρα εβδομαδιαίως στην Α΄ Γυμνασίου (ΦΕΚ 2121/Β’/ 28-8-2013).

Εκκαθαρισμένοι πίνακες e-wall μετά από τους τελευταίους διορισμούς του 2022!!

Η κατάργηση της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Γενικού Λυκείου (ΦΕΚ 193/Α’/17-9-2013) δεν επηρέασε την παρουσία του μαθήματος στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα των Β΄ και Γ΄ τάξεων του Λυκείου.

Επιπρόσθετα, την κατάργηση του μονόωρου μαθήματος της Φυσικής Γενικής Παιδείας της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου (ΦΕΚ 193/Α’/17-9-2013) ακολούθησε η αύξηση των ωρών του μαθήματος της Φυσικής των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου από τρεις (3) ώρες εβδομαδιαίως σε έξι (6) ώρες εβδομαδιαίως (ΦΕΚ 2338/Β’/15-06-2020). Συνακόλουθα, η αύξηση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας της Γ΄ τάξης Λυκείου καλύπτει την, κατά μία ώρα, μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών της Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου (ΦΕΚ 2338/Β’/15062 020). Συνεπώς, οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο σύνολό τους, αυξήθηκαν κατά μία διδακτική ώρα.

Δημοφιλή!!  Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ: Αιτήσεις Μετατάξεων, Θετικές Γνωμοδοτήσεις για Παραίτηση και Ανάκληση Μετάταξης

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ!!

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΕΤΤΑ Μ. ΜΑΚΡΗ

Εναπομείναντα οργανικά κενά μετά τις μεταθέσεις στην πρωτοβάθμια & στην δευτεροβάθμια ’23!!

Screenshot 95 Screenshot 96

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω