Screenshot 94 E-WALL

Διαρκής η υποβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση! Απάντηση στη Βουλή..

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διαρκής η υποβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση! Απάντηση στη Βουλή.. από την υφυπουργό Ζ. Μακρή

 

Σε απάντηση του ανωτέρω Μέσου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Στη διδασκαλία του μαθήματος της Φυσικής από την Α΄ τάξη Γυμνασίου έως και την Α΄ τάξη Γενικού Λυκείου δεν παρατηρείται συνολική μείωση των ωρών διδασκαλίας, καθώς της μείωσης κατά μία ώρα εβδομαδιαίως του μαθήματος της Φυσικής Γενικής Παιδείας της Α΄ Λυκείου (ΦΕΚ 193/Α’/17-9-2013) προηγήθηκε η εισαγωγή του μαθήματος της Φυσικής κατά μία ώρα εβδομαδιαίως στην Α΄ Γυμνασίου (ΦΕΚ 2121/Β’/ 28-8-2013).

Εκκαθαρισμένοι πίνακες e-wall μετά από τους τελευταίους διορισμούς του 2022!!

Δημοφιλή!!  Στατιστικά στοιχεία μεταθέσεων δευτεροβάθμιας - Αύριο η ανακοίνωση τους

Η κατάργηση της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Γενικού Λυκείου (ΦΕΚ 193/Α’/17-9-2013) δεν επηρέασε την παρουσία του μαθήματος στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα των Β΄ και Γ΄ τάξεων του Λυκείου.

Επιπρόσθετα, την κατάργηση του μονόωρου μαθήματος της Φυσικής Γενικής Παιδείας της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου (ΦΕΚ 193/Α’/17-9-2013) ακολούθησε η αύξηση των ωρών του μαθήματος της Φυσικής των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου από τρεις (3) ώρες εβδομαδιαίως σε έξι (6) ώρες εβδομαδιαίως (ΦΕΚ 2338/Β’/15-06-2020). Συνακόλουθα, η αύξηση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας της Γ΄ τάξης Λυκείου καλύπτει την, κατά μία ώρα, μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών της Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου (ΦΕΚ 2338/Β’/15062 020). Συνεπώς, οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο σύνολό τους, αυξήθηκαν κατά μία διδακτική ώρα.

Δημοφιλή!!  Οργανικά κενά φιλολόγων ΠΕ02 - μετά τις μεταθέσεις (Γενική & Ειδική Αγωγή)

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ!!

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΕΤΤΑ Μ. ΜΑΚΡΗ

Εναπομείναντα οργανικά κενά μετά τις μεταθέσεις στην πρωτοβάθμια & στην δευτεροβάθμια ’23!!

Screenshot 95 E-WALL Screenshot 96 E-WALL

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω