Zeta Makri Ζέττα Μακρή

Ζ. Μακρή: Στις Εκδρομές υπεύθυνοι είναι μόνο οι εκπαιδευτικοί! Καμία νομική ισχύ δεν έχουν οι δηλώσεις γονέων!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η υφυπουργός παιδείας Ζέττα Μακρή τόνισε πως οι υπεύθυνες δηλώσεις που δίνονται από τους γονείς και αφορά τη συμμετοχή τους σε εκδράμες δεν απαλλάσσει τους εκπαιδευτικούς από την ευθύνη της επίβλεψης και της ασφάλειας των μαθητών.

Τι ισχύει για τις Μαθητικές εκδρομές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές!!

 

«Τυχόν δηλώσεις που δίνονται από τους γονείς ότι επιτρέπουν στα παιδιά να συμμετέχουν στην εκδρομή και με αυτό τον τρόπο καμία ευθύνη δεν υπάρχει στους εκπαιδευτικούς νομική ισχύ δεν έχουν.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν την ευθύνη της επίβλεψης, όπως την έχουν κατά τη διάρκεια της σχολικής διαδικασίας, την επίβλεψη της επιτήρησης όταν τα παιδιά είναι σε διάλειμμα, την έχουν πολύ περισσότερο όταν τα παιδιά βρίσκονται σε εκδρομή».

Αν πραγματικά το υπουργείο ήθελε εκπαιδευτικές εκδρομές, τότε θα τις χρηματοδοτούσε. Ουσιαστικά εχουμε ιδιωτικές εκδρομές εφόσον πληρώνονται όλα από την τσέπη των γονέων.

Δημοφιλή!!  Πίνακες δεκτών - μη δεκτών υποψηφίων εκπαιδευτικών για πλήρωση θέσεων θητείας σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Καμία κάλυψη για άλλη μια φορα από το αρμόδιο υπουργείο παιδείας απέναντι στους εκπαιδευτικούς!

Στο τέλος δεν θα δέχεται κανένας εκπαιδευτικος να πηγαίνει σε εκδρομές!!

 

Οδηγίες πρόσβασης στο υλικό της πλατφόρμας CINEDU (Δωρεάν Κινηματογραφικές Ταινίες)!!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω