Screenshot 92

Το Πάσχα στην Κέρκυρα μέσα από Playmobil (φώτος)!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι ξεχωριστό. Ήδη από τη Μεγάλη Πέμπτη ο κόσμος που μαζεύεται στο νησί για να παρακολουθήσει τα έθιμα της περιόδου πλημμυρίζει τους δρόμους.

Η φαρμακοποιός Κωνσταντίνα Κουρή στην Κέρκυρα αποφάσισε να αναπαραστήσει τα διάσημα έθιμα που ακολουθούν στο νησί της το Πάσχα με Playmobil.

Δουλεύοντας με τις δημοφιλείς φιγούρες στο πίσω μέρος του φαρμακείου της εδώ και δύο χρόνια, η Κ. Κουρή ξεκίνησε αγοράζοντας ένα κουκλόσπιτο για τη βιτρίνα του φαρμακείου της, συνέχισε αναζητώντας πληροφορίες για την ιστορία των Playmobil και μετά ξεκίνησε να φτιάχνει τα δικά της, τη φιλαρμονική εταιρεία της Κέρκυρας, τους Μπότηδες, τη Λουτσίντα, μια από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του νησιού.
 Η ίδια αποκάλυψε ότι αναζητά συνέχεια καινούρια ερεθίσματα, οπότε διαβάζει όλη την ιστορία της Κέρκυρας και μαθαίνει πολλά για την ιστορία και τις ενδυμασίες.
«Το πιο ωραίο σχόλιο που διάβασα το ανέβασε ένας κύριος 60 χρονών. Έκανε repost μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται Μπότηδες και έγραψε από πάνω “είχα να χαρώ τόσο πολύ από παιδί όταν μου έφερε ο παππούς μου το πρώτο Playmobil”», είπε η ίδια.

Η φαρμακοποιός Κωνσταντίνα Κουρή ζει όλα τα παραπάνω κάθε χρονιά και τα περιγράφει με ενθουσιασμό. Κάποια στιγμή αποφάσισε να αναπαραστήσει το Πάσχα και άρχισε να δουλεύει για ώρες κάθε πρωί, πάνω από φιγούρες Playmobil, στο πίσω μέρος του φαρμακείου της. Η ίδια αγαπάει τη διακόσμηση και παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάποια ιδιαίτερη σχέση με τα social media, τρέχει τη σελίδα playmo_corfu στην οποία ανεβάζει τις ξεχωριστές της δημιουργίες.

Δημοφιλή!!  «Πικρός» Καφές: Νέες Αυξήσεις Τιμών Λόγω Επιστροφής του ΦΠΑ στο 24%

Τα κάνουμε όλοι μας: Συνηθισµένα λάθη σε αρχαΐζουσες και λόγιες εκφράσεις

Συχνές ορθογραφικές αντιπαραθέσεις στην ελληνική γλώσσα!!

Τα κάνουμε όλοι μας: Συνηθισµένα λάθη σε αρχαΐζουσες και λόγιες εκφράσεις

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω