Γραπτός ΑΣΕΠ: Τα προβλήματα εξετάσεων οδηγούν στην δικαιοσύνη!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο νέος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ μπορεί να άργησε πέντε χρόνια, αλλά ήρθε γεμάτος λάθη και γελοία προβλήματα. Ο λόγος είναι ο διαγωνισμός που διεξήχθη το Σάββατο 4 Μαρτίου, ο οποίος προσέλκυσε περίπου 77 000 υποψηφίους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του in.gr λόγω των τεράστιων προβλημάτων που εμφανίστηκαν στον πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (4 Μαρτίου) οι εξεταζόμενοι ετοιμάζονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη…Άνθρωποι που δαπάνησαν χρόνο διαβάσματος και χρήμα..

 

Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ με επισημάνσεις & παρατηρήσεις για την προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήματος/μεταφόρτωσης δικαιολογητικών ΑΣΕΠ/1ΓΕ&2ΓΕ – 2023

Η καθυστέρηση, η ανοχή των κινητών τηλεφώνων, η κακή εκτύπωση των θεμάτων είναι μερικά από τα τραγικά προβλήματα

Περαιτέρω, ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα είναι ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού ανακοίνωσε ότι στο μάθημα “Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας” όλες οι απαντήσεις θα θεωρούνται σωστές!

Εκτός όμως από τα λάθη στη διαδικασία, υπάρχουν και αρκετά παράπονα για τις απαντήσεις στα θέματα που κλήθηκαν να γράψουν οι υποψήφιοι. Το λάθος ήταν στην ενότητα των δεξιοτήτων, καθώς οι απαντήσεις ήταν διφορούμενες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ερωτήσεις σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να βαθμολογούνται ποσοστιαία με τη λογική της διαβάθμισης – από τις τέσσερις απαντήσεις, η μία είναι λάθος, δύο άλλες είναι ελαφρώς πιο σωστές και η τέταρτη είναι η πιο σωστή – ωστόσο μόνο η σωστή απάντηση θα βαθμολογηθεί.

Δημοφιλή!!  ΑΣΕΠ - 4Κ/2024 : Έκδοση προκήρυξης τριάντα μίας (31) θέσεων

Ερωταπαντήσεις στις προκηρύξεις εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ/1ΓΕ & 2ΓΕ 2023 (Μέρος 3ο)!!

Τι απάντησε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ

Εξηγώντας τα θέματα της πρόσφατης εθνικής γραπτής δοκιμασίας του ΑΣΕΠ, ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, Θάνος Παπαϊωάννου, παραδέχθηκε ότι “ο διαγωνισμός παρουσίασε πρόβλημα”. Όπως ανέφερε εξαρχής, “ο διαγωνισμός παρουσίασε πρόβλημα στο ότι ορισμένα θέματα μαθηματικού συλλογισμού που είχαν σχήματα δεν μπορούσαν να αναπαραχθούν σωστά στα φωτοτυπικά μηχανήματα ορισμένων εξεταστικών κέντρων”.

Μιλώντας για το εν λόγω θέμα, εξήγησε ότι “η σκίαση δεν αποτυπώθηκε σε 17 από τις συνολικά 100 ασκήσεις. Αυτό έγινε αντιληπτό από τα ίδια τα εξεταστικά κέντρα, που είχαν το πρόβλημα, πολύ μετά την έναρξη του διαγωνισμού. Μας ενημέρωσαν και τους δώσαμε εντολή να σκουρύνουν το φωτοτυπικό μηχάνημα για να βγει καλύτερα η φωτοτυπία. Σε αρκετά από τα σχολεία το πρόβλημα διορθώθηκε, αλλά σε κάποια άλλα δεν διορθώθηκε”, εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, το θέμα δεν είχε διαφύγει της προσοχής του ΑΠΣΕΠ αντίθετα, είχαν γίνει δοκιμές σε παρόμοια συστήματα και είχαν διαβεβαιωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, η κατάσταση που αντιμετώπιζαν ήταν διαφορετική. “Όταν μιλάμε για 527 εξεταστικά κέντρα, το καθένα με 3-4 φωτοτυπικά μηχανήματα, τελικά το πρόβλημα προέκυψε σε κάποια φωτοτυπικά μηχανήματα”.

Δημοφιλή!!  Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η 1ΓΤ/2024! Αιτήσεις 25/07 εως 08/08/24 - Διαδικασία Κατάταξης Εκπαιδευτικών Κατηγορίας Τ.Ε. για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση

Και όπως παραδέχθηκε το πρόβλημα “εντοπίστηκε στο 10% των εξεταστικών κέντρων”. Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο το πρόβλημα αυτό μπορεί να κρίνει το μέλλον ενός διαγωνιζόμενου, ο κ. Παπαϊωάννου είπε σχετικά: “Η αρχή της ίσης μεταχείρισης επιβάλλει να μην στέκεται κανείς σε αριθμούς, αλλά να δίνει λύση για όλους”.

 

Βορίδης για διαγωνισμό ΑΣΕΠ: δεν ξέρω, επιλέγω να μην ξέρω, φταίει το ΑΣΕΠ
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω