ΟΛΜΕ/ΟΙΕΛΕ/ΣΥΡΙΖΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΟΛΜΕ – Η ΔΔΕ Πειραιά διοργανώνει διημερίδα διαφήμισης των ιδιωτικών σχολείων

Η ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

Ενημέρωση για διορισμούς – Παραιτήσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας 2023 (μετά τις ανακλήσεις) – Κεραμέως για διορισμούς!!

Με μια πρωτοφανή και αδιανόητη ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά προχωρά στη διοργάνωση Διημερίδας με θέμα: “Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση-Παρόν και Μέλλον”. Η Διημερίδα διοργανώνεται “σε συνεργασία με τα Ιδιωτικά Σχολεία του Πειραιά … και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά”! Πραγματικά, τέτοια διαφήμιση για να βρουν νέα πελατεία, σαν αυτή που πραγματοποιεί η ΔΙΔΕ Πειραιά, τα Ιδιωτικά Σχολεία δύσκολα θα έβρισκαν!!!

Την ίδια ώρα, που τα δημόσια σχολεία της ΔΙΔΕ Πειραιά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα (κενά παρότι είμαστε μέσα Μαρτίου, τρομακτική υποχρηματοδότηση, έλλειψη Τμημάτων Ένταξης κ.α.), ο Διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά (Προϊστάμενος των σχολείων της Δημόσιας Εκπαίδευσης), αντί να ασχοληθεί με αυτά, οργανώνει ημερίδες για την προσφορά των Ιδιωτικών. Υπερασπίζεται δηλαδή τα σχολεία, για την φοίτηση στα οποία   οι γονείς πρέπει να δώσουν ένα σωρό λεφτά για τα δίδακτρα! Των σχολείων, που πωλούν, έναντι αμοιβής, την εκπαίδευση σαν εμπόρευμα, σε γονείς-πελάτες.

Την πολιτική ευθύνη φέρει το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση, που με την  πολιτική τους διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση, προωθώντας την ιδιωτικοποίησή της, όπως προωθούν και την ιδιωτικοποίηση όλων των δημοσίων αγαθών (νερό, υγεία κλπ). Όσο για την επιλογή του συγκεκριμένου προϊσταμένου στον Πειραιά, τα έργα και τις ημέρες του οποίου, έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη η ΕΛΜΕ Πειραιά, δεν μάς προξενεί εντύπωση… Έχει αποδείξει επανειλημμένα την  σύμπνοιά του με τις πολιτικές του ΥΠΑΙΘ.

ΥΠΑΙΘ και Διευθυντής Εκπαίδευσης δείχνουν ξανά το ταξικό πρόσημο των πολιτικών τους. Αποτελεί πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς που δίνουμε κάθε μέρα και την ψυχή μας για την στήριξη του Δημόσιου Σχολείου, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας. Αποτελεί πρόκληση για τους χιλιάδες εργαζόμενους γονείς στον Πειραιά, που παλεύουν σκληρά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, που παλεύουν να μην τούς λείψει κυριολεκτικά τίποτα, που πληρώνουν ένα σωρό δυσβάσταχτους φόρους (υποτίθεται και για τη Δημόσια-και κατά τα άλλα-Δωρεάν Εκπαίδευση των παιδιών τους), αλλά την ίδια ώρα βλέπουν το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πειραιά να διαφημίζει τα Ιδιωτικά Σχολεία!

Όπου τα δίδακτρα κοστίζουν χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο! Ντροπή!

Υπενθυμίζουμε προς τους επαΐοντες του ΥΠΑΙΘ, πως σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, ο εκάστοτε Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί, πέραν όλων των άλλων τον διοικητικό – πειθαρχικό Προϊστάμενο και των ιδιωτικών σχολείων/εκπαιδευτικών και είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα και το νομικό πλαίσιο να υπερασπίζεται τη Δημόσια εκπαίδευση.

Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ, να παρέμβει εδώ και τώρα, ώστε να ακυρωθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, η Διημερίδα-διαφήμιση της ΔΙΔΕ Πειραιά, υπέρ των Ιδιωτικών Σχολειών!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς του Πειραιά να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση την Παρασκευή 17/3 14:30 έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Δημοφιλή!!  ΕΚΤ \ Στο 1,49% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα

Για το αρχείο σε pdf … εδώ

 

ΟΙΕΛΕ – H εκπαίδευση έχει αντισώματα: πολιτικά κόμματα, συλλογικότητες και εκπαιδευτικοί ακύρωσαν την εκδήλωση της ντροπής στον Πειραιά

 

Τελικά, η εκπαίδευση έχει αντισώματα και καταπολεμά τον ιό της εμπορευματοποίησης που κυβέρνηση και ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επιχειρούν να μεταδώσουν στο χώρο της Παιδείας.  Η εκδήλωση-διαφήμιση στην ιδιωτική εκπαίδευση από έναν κρατικό φορέα τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Πολιτικά κόμματα, συλλογικότητες του χώρου της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί και απλοί πολίτες, αντιλαμβανόμενοι τη δολιότητα πίσω από την αχαρακτήριστη πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά που επέλεξε προεκλογικά να “διαφημίσει” τα ιδιωτικά σχολεία και κολλέγια, είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην εκδήλωση της ντροπής. Οι αντιδράσεις της κοινωνίας και η τραγική προσέλευση για την απαράδεκτη “διημερίδα” οδήγησαν τελικά στην ακύρωσή της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Δ.Ε. Πειραιά μετέβη στο χώρο παρουσία …αστυνομικής δύναμης και αποχώρησε αποδοκιμαζόμενος.

%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%B8 %CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B9

Σημειώνουμε εδώ, ότι πέραν της επίσημης αντίδρασης της ΟΙΕΛΕ και της ΕΛΜΕ Πειραιά στην διαφημιστική εκδήλωση της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ προχώρησαν σε παρεμβάσεις στη Βουλή, ενώ ανακοίνωση αποδοκιμασίας εξέδωσε και ο Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκος Τσούλιας.

%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B5

Στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παραβρέθηκε αντιπροσωπεία των ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛ, ενώ η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μοιράστηκε σε συναδέλφους και σε διερχόμενους πολίτες.

Απολογισμός της επιτροπής LIBE για την Δικαιοσύνη, τον δημοκρατικό έλεγχο, την Ισότητα, το κράτος δικαίου και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα!!

Ν. Φίλης-Γ. Ραγκούσης: Με τις ευλογίες της κας Κεραμέως, η ΔΙΔΕ Πειραιά διαφημίζει προκλητικά ιδιώτες σχολάρχες, καταγγέλλουν η ΟΙΕΛΕ και η ΕΛΜΕ Πειραιά

Στη Βουλή έφεραν με κατάθεση κοινής Αναφοράς ο Τομεάρχης Παιδείας και Βουλευτής Α’ Αθηνών, Νίκος Φίλης και ο Τομεάρχης Διαφάνειας και Βουλευτής Β’ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ και της ΕΛΜΕ Πειραιά, για την προκλητική διοργάνωση διημερίδας «διαφήμισης» των ιδιωτικών σχολείων από τη Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά, λίγο πριν τις εγγραφές μαθητών του νέου σχολικού έτους.

Με κατάθεση κοινής Αναφοράς  ο Τομεάρχης Παιδείας και Βουλευτής Α’ Αθηνών, Νίκος Φίλης και ο Τομεάρχης Διαφάνειας και Βουλευτής Β’ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, απευθύνονται στην  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας να απαντήσει στη Βουλή για την πρωτοφανή κι αδιανόητη ενέργεια για δημόσια υπηρεσία και μάλιστα της εκπαίδευσης να διοργανώσει αποκλειστικά με ιδιώτες σχολάρχες διημερίδα, με θέμα: «Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση-Παρόν και Μέλλον» και κεντρικό ομιλητή ιδιοκτήτη ιδιωτικού Κολλεγίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα δύο συνδικάτα των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής και της δημόσιας εκπαίδευσης (ΟΙΕΛΕ & ΕΛΜΕ Πειραιά), τα μεν δημόσια σχολεία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις  καθηγητών, τα δε ιδιωτικά έχουν μετατραπεί σε εργασιακά κάτεργα με εργασιακή εξουθένωση, απλήρωτη εργασία, ελεύθερες απολύσεις και παράνομες αμοιβές, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και της κας Κεραμέως.

Είναι, προφανώς, κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ότι τα ιδιωτικά σχολεία δεν πρέπει να εποπτεύονται, αλλά να «προστατεύονται». Ξεπερνώντας, μάλιστα και τη ίδια την κα Υπουργό, ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά αποφάσισε ότι πρέπει και να διαφημίζονται δωρεάν, ενώ ο ίδιος είναι αρμόδιος για τον έλεγχο και την τιμωρία όσων παραβιάζουν την εκπαιδευτική και την εργατική νομοθεσία.

Δημοφιλή!!  ΠΕ11: Αναλογία διορισμών 1:1 - Πιθανή σύσταση νέων οργανικών θέσεων και αύξηση κατά 1 Ώρα στα ωρολόγια προγράμματα / Ανακοίνωση της ΠΕΝΑΦΑ

Τέλος, καλούν αφενός την πολιτική ηγεσία να ακυρώσει τη διημερίδα-διαφήμιση της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά και το Διευθυντή της σε άμεση παραίτηση, αφετέρου τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σε κινητοποίηση την Παρασκευή 17/3 14:30 έξω από το Δηµοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ένα βιβλίο για τις διακοπές: To Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας θα διανείμει την Οδύσσεια σε όλους τους μαθητές δημοτικού!!

 

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Με τις ευλογίες της κας Κεραμέως,  η ΔΙΔΕ Πειραιά διαφημίζει προκλητικά ιδιώτες σχολάρχες, καταγγέλλουν η ΟΙΕΛΕ και η ΕΛΜΕ Πειραιά».

Μεγάλη Βρετανία/Αξιολόγησή: Διευθύντρια δημοτικού σχολείου αυτοκτόνησε μετά την υποβάθμιση του σχολείου της από τους επιθεωρητές!!

Ο Τομεάρχης Παιδείας και Βουλευτής Α’ Αθηνών, Νίκος Φίλης, από κοινού με τον Τομεάρχη Διαφάνειας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, έχοντας υπόψη τους: α) την από 16-3-2023 ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), β) την υπ. αρ. 52/16-3-2023 ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πειραιά και γ) το υπ. αρ. 6806/13-3-2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά,  τα καταθέτουν ως αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας να πάρει θέση για την πρωτοφανή, προκλητική και αδιανόητη για δημόσια υπηρεσία απόφαση του Διευθυντή της παραπάνω Διεύθυνσης, να διαφημίσει με την οργάνωση διημερίδας την «προσφορά» των ιδιωτικών σχολείων του Πειραιά, λίγο πριν τις εγγραφές του νέου σχολικού έτους.

Στην ανακοίνωσή τους  η ΟΙΕΛΕ και η ΕΛΜΕ Πειραιά αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

·         Από τρίτους (!!) πληροφορηθήκαμε για την εξαιρετικά προκλητική ενέργεια της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά… με κεντρικό, μάλιστα, ομιλητή Καθηγητή από το χώρο των ανεξέλεγκτων ιδιωτικών Κολλεγίων που, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, επιχειρούν να υποκαταστήσουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο!

·         Η Διηµερίδα διοργανώνεται “σε συνεργασία µε τα Ιδιωτικά Σχολεία του Πειραιά … και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, µαθητές, γονείς και κηδεµόνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά”!

·         Σε μια περίοδο γιγάντωσης της εργοδοτικής παρανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση (φυσικά και στον Πειραιά…), με το 30% και πλέον των εκπαιδευτικών να έχουν αποχωρήσει από τα ιδιωτικά σχολεία από τον Ιούλιο του2020 κι έπειτα, λόγω της δραματικής επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών!

·         Αναρωτιέται εύλογα κάποιος: Πώς θα ελέγξει αυτούς τους οποίους διαφημίζει; Ποια δημόσια εκπαίδευση υπερασπίζεται, όταν κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από το πιο «σκοτεινό» και ανεξέλεγκτο τμήμα της ιδιωτικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης;

·         Πρόκειται για αίσχος! Την πολιτική ευθύνη φέρει το Υπουργείο Παιδείας, η Κυβέρνηση, τόσο γιατί µε τη γενικότερη πολιτική της υποθάλπει ενέργειες όπως αυτές…όσο και για την επιλογή του συγκεκριµένου Προϊσταµένου στον Πειραιά, τα έργα και τις ηµέρες του οποίου, έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Δημοφιλή!!  Προτεινόμενες Διατάξεις για το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΑΙΘΑ "Ρυθμίσεις για την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη και το Ψηφιακό Φροντιστήριο"

·         Φυσικά, στην εκδήλωση αυτή δεν τόλμησαν να καλέσουν εκπρόσωπο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών… να ακούσουν… τη θλιβερή εικόνα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Της εργασιακής εξουθένωσης και της απλήρωτης εργασίας σε Σαββατοκύριακα, απογεύματα, αργίες, διακοπές, των ελεύθερων απολύσεων, των παράνομων αμοιβών, της μετατροπής των ιδιωτικών λυκείων σε φροντιστήρια.

·         Φαίνεται όμως ότι η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και οι εποπτικοί της φορείς έχουν λάβει τις αποφάσεις τους. Τα ιδιωτικά σχολεία δεν πρέπει να εποπτεύονται, αλλά να «προστατεύονται».

·         Καλούµε τους εκπαιδευτικούς του Πειραιά, όλα τα σωµατεία της πόλης µας, το Εργατικό Κέντρο, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, να πάρουν µέρος στην κινητοποίηση την Παρασκευή 17/3 14:30 έξω από το Δηµοτικό Θέατρο Πειραιά, ζητούμε παράλληλα την παραίτηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Επισυνάπτονται:

1.      Η από 16-3-2023 ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

2.      Η υπ. αρ. 52/16-3-2023 ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πειραιά.

3.      το υπ. αρ. 6806/13-3-2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αθήνα, 16 Μαρτίου 2023

Ο καταθέτοντες Βουλευτές

Φίλης Νικόλαος

Ραγκούσης Γιάννης

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω