Μεγάλη Βρετανία/Αξιολόγησή: Διευθύντρια δημοτικού σχολείου αυτοκτόνησε μετά την υποβάθμιση του σχολείου της από τους επιθεωρητές!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως καταλαβαίνετε, η δική μας ηγεσία του ΥΠΑΙΘ εμπνευσμένη από την αξιολόγηση της μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτείων, θέλει να φέρει κάτι αντίστοιχο στη δική μας σχολική πραγματικότητα, αυτό είναι απλά ένα περιστατικό και το αναφέρουμε ακριβώς όπως το αλιεύσαμε από τις βρετανικές εφημερίδες..

 

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Τέλεγκραφ:

Η Ρουθ Πέρι ενημερώθηκε την πρώτη ημέρα της επιθεώρησης στο σχολείο Caversham στο Ρέντινγκ ότι ο βαθμός του σχολείου θα έπεφτε από τον υψηλότερο στον χαμηλότερο.

Η Ruth Perry, 53 ετών, η οποία ήταν η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Caversham στο Reading, αυτοκτόνησε τον Ιανουάριο, αφού πληροφορήθηκε ότι το σχολείο υποβαθμίζεται από εξαιρετικό σε ανεπαρκές.

Η αδελφή της, Julia Waters, δήλωσε ότι η κ. Perry είχε βιώσει τη “χειρότερη μέρα της ζωής της” μετά την επιθεώρηση του σχολείου από επιθεωρητές στις 15 και 16 Νοεμβρίου του περασμένου έτους.

Οι επιθεωρητές ανέφεραν ότι ένα αγόρι που έκανε μια χορευτική κίνηση με οδοντικό νήμα, από το βιντεοπαιχνίδι Fortnite, ήταν απόδειξη της σεξουαλικοποίησης των παιδιών στο σχολείο.

“Τη θυμάμαι ξεκάθαρα μια μέρα να λέει “52 μέρες και συνεχίζουμε”, κάθε μέρα είχε αυτό το βάρος στους ώμους της που κρεμόταν από πάνω της και δεν της επιτρεπόταν επίσημα να μιλήσει στην οικογένειά της”, πρόσθεσε η αδελφή της .

Δημοφιλή!!  Περί Κατανομής & Νέων Οργανικών Θέσεων στην Εκπαίδευση

“Την πρώτη μέρα που την είδα, μερικές ημέρες μετά το τέλος της επιθεώρησης, ήταν σκιά του εαυτού της”.

 

Η έκθεση βρήκε το σχολείο, Καλό σε κάθε κατηγορία, εκτός από την ηγεσία και τη διαχείριση, όπου κρίθηκε Ανεπαρκές, με τη χαμηλότερη βαθμολογία.

Οι επιθεωρητές δήλωσαν ότι οι ηγέτες – διευθυντές του σχολείου δεν είχαν τις “απαιτούμενες γνώσεις για να διατηρούν τους μαθητές ασφαλείς” και δεν έλαβαν “άμεσα και κατάλληλα μέτρα”.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ – ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΕΠΙΜΟΡΦΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ..

 

Το Δημοτικό Σχολείο Caversham δήλωσε σε επιστολή ως απάντηση στην έκθεση: “Το σχολείο, με επικεφαλής τη Ruth, ανταποκρίθηκε αμέσως μετά την επίσκεψη επιθεώρησης, για την επίλυση όλων των ζητημάτων που τέθηκαν.

“Μετά τον σπαρακτικό χαμό της Ρουθ, συνεχίσαμε το έργο της για να διασφαλίσουμε ότι το σχολείο είναι αποτελεσματικό, ασφαλές και χαρούμενο μέρος για τα παιδιά που μαθαίνουν και επιτυγχάνουν”.

 

Ο Matthew Purves, περιφερειακός διευθυντής της Ofsted, δήλωσε: “Το σχολείο είναι ένα από τα πιο σημαντικά σχολεία της Ευρώπης: “Μας λύπησε βαθύτατα ο τραγικός θάνατος της Ρουθ Πέρι”.

  • Το Ofsted είναι το Γραφείο για τα Πρότυπα στην Εκπαίδευση, τις Υπηρεσίες για Παιδιά και τις Δεξιότητες.
  • Επιθεωρούν υπηρεσίες που παρέχουν εκπαίδευση και δεξιότητες για μαθητές όλων των ηλικιών.
  • Το Ofsted είναι μια μη κυβερνητική υπηρεσία.
Δημοφιλή!!  Διορισμοί & Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Αναλύσεις και Σκέψεις

 

Συνάδελφοι είναι πραγματικό γεγονός, βαλτέ το καλά στο μυαλό σας, ότι αν ακολουθήσουμε τα εκπαιδευτικά και μορφωτικά χνάρια αυτών των χωρών, σε λίγα χρονιά θα έχουμε αντίστοιχα ελληνικά άρθρα.

 

Απολογισμός της επιτροπής LIBE για την Δικαιοσύνη, τον δημοκρατικό έλεγχο, την Ισότητα, το κράτος δικαίου και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα!!

 

Γιατί οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν το σύνδρομο της “επαγγελματικής εξάντλησης”!!

 

Τι είναι τελικά η «αξιολόγηση»; Με απλά λόγια, δομημένο λόγο, καταρρίπτεται από τους νεοδιόριστους της Λέσβου το αφήγημα της αξιολόγησης.

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω