1 2

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 3ου ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ- ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

3ο Γενικό Λύκειο Πύργου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Κινηματογράφος και Προσφυγιά»

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολικής Δραστηριότητας με τίτλο: «Γνωρίζουμε το προσφυγάκι (έκθεμα του Μουσείου του σχολείου) και μέσα από την Τέχνη (τραγούδι – σινεμά…) μαθαίνουμε για τους πρόσφυγες» και σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και τη δράση Olympia Cinematic PsychoEdu που αυτό διοργανώνει, πραγματοποιήθηκε επιτυχημένη πρωτότυπη παρέμβαση-συζήτηση προσέγγισης του προσφυγικού ζητήματος μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου και την επιστήμη της ψυχολογίας.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Αντώνιος Σπανός και η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος κα Ευρυδίκη Παυλοπούλου ευχαρίστησαν τον κ. Χρήστο Κωνσταντόπουλο, πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Φεστιβάλ καθώς και την κα Αδαμαντία Ζαφειροπούλου, εκπαιδευτικό και ψυχολόγο, με εκπαίδευση στην Κινηματογραφοθεραπεία για την παρουσία τους στο σχολείο καθώς και για την ευγενική παραχώρηση της ταινίας «Oskar & Lilli» (2020) του Arash T. Riahi και ταινιών της Camera Zizanio με θέμα σχετικό με το προσφυγικό ζήτημα, προκειμένου να τις παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη σχολική δραστηριότητα.

Στη συζήτηση, οι μαθητές και οι μαθήτριες, μέσα από την εμπειρία θέασης της ταινίας «Oskar & Lilli» και κάτω από την εξαιρετική καθοδήγηση της κ. Ζαφειροπούλου, διερεύνησαν βιωματικά και συμμετείχαν ενεργά σ’ έναν δημιουργικό διάλογο αναφορικά με το παιδί-πρόσφυγα (παρελθόν του παιδιού πρόσφυγα, ιδιαίτερες ανάγκες και προβλήματα των παιδιών προσφύγων, προσαρμογή και ψυχική υγεία παιδιών προσφύγων, συμπερίληψη στο σχολικό περιβάλλον) αλλά και τη σημασία της τέχνης του κινηματογράφου στη ζωή μας, ως μέσου που παρέχει τροφή για σκέψη πάνω σε σημαντικά ζητήματα.

Τα παιδιά εξέφρασαν σκέψεις και συναισθήματα που τους ανακίνησαν οι ταινίες και μοιράστηκαν τις απόψεις τους σχετικά με τα παιδιά-πρόσφυγες και τη διαχείριση του θέματος σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Χάρη στην κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα και την ευαισθησία τους, η συζήτηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και συνέβαλε στο να διευρύνουν τους προβληματισμούς τους και να ευαισθητοποιηθούν περαιτέρω απέναντι στο πολυσύνθετο κοινωνικό αυτό θέμα καθώς και να κατανοήσουν καλύτερα τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα των σύγχρονων κοινωνιών.

Πλατφόρμα blod για να παρακολουθήσεις δωρεάν 6.000 διαλέξεις διακεκριμένων Ελλήνων

 

Ελεύθερη η είσοδος για εν ενεργεία και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς σε Μουσεία – Αρχαιολογικούς χώρους

 

Εκπαιδευτικό Υλικό από τη Γωνιά μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 

Ψηφιακή Πλατφόρμα Δωρεάν Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω