ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Είχαμε θίξει το θέμα της εισαγωγικής επιμόρφωσης και ότι πρόκειται ουσιαστικά για μια ευκαιριακή επιμόρφωση με κονδύλια ΕΣΠΑ που δε σέβεται τον ελεύθερο χρόνο των συναδέλφων, τσουβαλιαζει ακόμη και όσους έχουν περάσει ΠΕΚ και απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν διδάξει 7-17 χρόνια ήδη στο δημόσιο σχολείο!!!

 Τώρα μάθαμε ότι πέρα από ευκαιριακή, πρόκειται για μια τελείως ανοργάνωτη επιμόρφωση. Μόλις την Πέμπτη ενημερώθηκαν οι επιμορφωτές ότι ξεκινά η επιμόρφωση τη Δευτέρα 20/2. Όρισαν προγράμματα και ομάδες, χωρίς να ερωτηθεί κανείς ποια ημέρα και ποια ώρα θα μπορούσε να έχει συμμετοχή. Για τους εκπαιδευτικούς αυτό το διάστημα τρέχουν και άλλα επιμορφωτικά προγράμματα (όπως το Β2 επίπεδο) που καλούν ακριβώς την ίδια ημέρα και ώρα τον ίδιο άνθρωπο σε επιμόρφωση ! Παρακολουθούμε την παράνοια να έχουν οριστεί τμήματα στις 17.00 ενώ συνάδελφοι εργάζονται μέχρι τις 17.30 στο διευρυμένο ολοήμερο! Να έχουν οριστεί διαδικτυακές συναντήσεις Καθαρά Δευτέρα και Μεγάλη εβδομάδα! Μάλλον το Υπουργείο έχει συνηθίσει να πετάει χαρταετό όλο τον χρόνο!
Οι εκπαιδευτικοί είναι ταυτόχρονα και γονείς με υπέρμετρο απογευματινό φόρτο και το ΙΕΠ του λαλίστατου κυρίου Αντωνίου δεν έδωσε καν τη δυνατότητα να επιλέξουν ποια ημέρα και ώρα μπορούν να παρακολουθήσουν. Θα λειτουργήσουν 600+ τμήματα αλλά δυνατότητα επιλογής τμήματος δεν υπάρχει!
Θα αξιολογηθεί άραγε το Υπουργείο και το ΙΕΠ για την οργάνωση αυτής της επιμόρφωσης; Γνωρίζει άραγε το ΙΕΠ και το Υπουργειο πότε τελειώνει το πρόγραμμα των σχολικών μονάδων; Ο κύριος Αντωνίου και το ΙΕΠ γιατί άραγε γκρινιάζουν στα παράπονα των συναδέλφων; Γιατί δεν προσπαθούν για το καλύτερο με ότι έχουν στα χέρια τους; Αυτό δεν μας προέτρεψε και ο ίδιος για τις ελλείψεις στις σχολικές μας μονάδες;
Καλούμε άμεσα το υπουργείο να ακυρώσει την εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιόριστων ( ο θεός να τους κάνει νεοδιοριστους μετα από 10,12,15 χρόνια προσφοράς στη δημόσια εκπαίδευση). Αν “καίγεται” τόσο πολύ να την πραγματοποιήσει θα μπορούσε να την οργανώσει σε εργάσιμες ημέρες και ώρες στη λήξη της φετινής χρονιάς και στο ξεκίνημα της επόμενης.
Γιάννης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Ιωάννης Παπαδόπουλος

📌Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου,

Κύλιση προς τα επάνω