IMG 5c247d1ccfc6ab6430bc13bdc94788b1 V

Ο.Λ.Μ.Ε.: Για τη νέα απόπειρα τρομοκράτησης από το ΥΠΑΙΘ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με μία εγκύκλιο – μνημείο αυθαιρεσίας και αυταρχισμού, την οποία υπογράφει ο Γεν. Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ, το υπουργείο επιχειρεί για μία ακόμα φορά να τρομοκρατήσει τους/τις εκπαιδευτικούς. Απειλεί με ποινές όσους/ες εκπαιδευτικούς δεν αξιολογηθούν αναφέροντας δήθεν πειθαρχικά παραπτώματα και συνέπειες.

Είναι προφανές ότι το υπουργείο γνωρίζει ότι βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπο με την ομόφωνη αντίθεση του κλάδου στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του και ειδικά στην ατομική αξιολόγηση. Αντί να προβεί σε διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, για άλλη μία φορά τρομοκρατεί και προσπαθεί να επιβληθεί με αυταρχισμό και «κούφιες» απειλές περί πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Ο φόβος του υπουργείου για την συσπείρωση των εκπαιδευτικών και το μεγάλο αγώνα που δίνουν είναι προφανής!

Επισημαίνουμε ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητεί! Οι υφιστάμενες νομολογίες διευκρινίζουν ξεκάθαρα ότι η συμμετοχή σε νόμιμη απεργία σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί πειθαρχικό παράπτωμα και να επισύρει οποιαδήποτε ποινή.

Δημοφιλή!!  Άρχισαν τα όργανα / Έγγραφο Κατσαρού για Συγχωνεύσεις: Προϋποθέσεις Λειτουργίας Τμημάτων Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν τρομοκρατείται!

Η αποφασιστικότητα, η μαχητικότητα και η μαζικότητα των κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ θα είναι η απάντηση του κλάδου!

Για να δείτε το αρχείο σε pdf…ΕΔΩ

 

ΔΟΕ: Βήματα για απεργία / αποχή από την αξιολόγηση – Γνωμοδότηση νομικής συμβούλου για απεργία / αποχή από την αξιολόγηση – Δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή

 

Ειδική Αγωγή: Δυο μέτρα και δυο σταθμά στη σύσταση νέων οργανικών κενών

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω