ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο.Λ.Μ.Ε.: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους μαθητές του  9ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων Αιγάλεω, μετά την μονομερή απόφαση του Δημάρχου, κόντρα μάλιστα στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για μετεγκατάσταση του 9ου Δημοτικού στο χώρο του 14ου. Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής με την συναίνεση της Α/θμιας Εκπαίδευσης αλλά και την αδράνεια των Υπουργείων Παιδείας, Εσωτερικών και συνολικά της κυβέρνησης, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των δύο σχολείων, τόσο στο θέμα της ασφάλειας (το 14ο δεν πληροί τις κτιριακές πρoδιαγραφές για αυτή την συστέγαση), όσο και στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο που θα παρέχεται σε ακατάλληλους χώρους.

Δημοτική Αρχή, Υπουργείο Παιδείας, Εσωτερικών και συνολικά η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή που έχει διαμορφωθεί στο Αιγάλεω, με τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς δύο δημόσιων σχολείων να βρίσκονται σε  καθεστώς ανασφάλειας. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για το παιδαγωγικό κενό που έχει δημιουργηθεί.

Δημοφιλή!!  Βγήκε προκήρυξη για προσλήψεις στις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών. Κλάδοι: ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ08, ΠΕ78, ΠΕ79. Αιτήσεις: 12-27/7

Συντασσόμαστε με τα αιτήματα της τοπικής ΕΛΜΕ και του συνόλου των φορέων της περιοχής. Απαιτούμε:

Να μην υλοποιηθεί η απόφαση συστέγασης του 9ου με το 14ο Δημοτικό

 

Ο Δήμος να υλοποιήσει ΤΩΡΑ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να προχωρήσει σε άμεση, αναγκαστική απαλλοτρίωση του κτηρίου.

Ειδική Αγωγή: Δυο μέτρα και δυο σταθμά στη σύσταση νέων οργανικών κενών

Άμεση παρέμβαση των εμπλεκόμενων Υπουργείων για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου και της παραμονής του στο κτήριο που ήδη στεγάζεται.

 

Να κατατεθεί ΑΜΕΣΑ η τροπολογία για τρίχρονη επίταξη και αναγκαστική εκμίσθωση, όπως είχε δεσμευτεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας σε συνάντησή του με Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αιγάλεω, παρουσία εκπροσώπων φορέων της περιοχής και βουλευτών.

 

Επίλυση με ευθύνη της κυβέρνησης και του Δήμου, του στεγαστικού ζητήματος ΟΛΩΝ των σχολείων του Δήμου Αιγάλεω (κυρίως όσων έχουν πληγεί είτε άμεσα είτε έμμεσα από τον σεισμό του Ιουλίου 2019 – 1ο, 2ο Γυμ, 7ο, 11ο, 17ο Δημοτικά και των  Ειδικών Σχολείων, με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και καταλληλότητας αλλά και τις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες.

Δημοφιλή!!  3.278 Καταργήσεις Οργανικών Θέσεων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Για να δείτε το αρχείο σε pdf ….ΕΔΩ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω