327128606 3365544197059043 3781954973963126744 n

Ανάγκη για άμεση αλλαγή αλγόριθμου υπολογισμού οργανικών κενών Δευτεροβάθμιας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Άμεση αλλαγή αλγόριθμου υπολογισμού οργανικών κενών Δευτεροβάθμιας #διορισμοί2023 #διορισμοίΠΕ02

 

327128606 3365544197059043 3781954973963126744 n

 

Η πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΕΑΔ

Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι ο τρόπος με τον οποίο προσδιορίζεται ένα οργανικό κενό για μετάθεση ή διορισμό. Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ.) μελετώντας τον τρόπο υπολογισμού των οργανικών κενών κατέληξε πως ο υπάρχων αλγόριθμος όχι μόνο δεν διευκολύνει την εν λόγω διαδικασία, αλλά αντιθέτως “πριονίζει” αρκετά οργανικά κενά, τα οποία μετατρέπονται κατ’ ανάγκην σε λειτουργικά. Μάλιστα, η πρόσφατη εγκύκλιος για τον προσδιορισμό κενών οργανικών θέσεων και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού αναφέρει πως τα κενά και τα πλεονάσματα αθροίζονται από όλα τα σχολεία της αντίστοιχης περιοχής μετάθεσης (Πίνακας Γ) και όχι από όμορα σχολεία (Πίνακας Β), δηλαδή θεωρεί πως ένας εκπαιδευτικός σε κάποιο σχολείο του Κορυδαλλού που δεν συμπληρώνει 20 ώρες Α´ ανάθεσης θα κληθεί να καλύψει αντίστοιχα κενά στη Σαλαμίνα, καθώς και οι δύο περιοχές ανήκουν στην ίδια μεταθετική περιοχή (Α’ Πειραιά)!!!

Αυτό στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει, καθώς όλοι οι οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν το ωράριό τους με μαθήματα Β´ ανάθεσης και καλούνται οι αναπληρωτές, σαν εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας, να καλύψουν τα όποια κενά από σχολείο σε σχολείο. Με αυτή την τακτική φτάσαμε στο σημείο οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση να είναι άνω των 50 ετών και να έχουν πάνω από 10 χρόνια προϋπηρεσία πλήρους ωραρίου (10 μήνες ανά σχολική χρονιά).

Δημοφιλή!!  Θέματα Ημερήσιας Διάταξης ΚΥΣΔΕ – 12 Ιουλίου 2024: Μετατάξεις και Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών

Σε προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Δ. με ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας στα τέλη Αυγούστου αποσπάσαμε την υπόσχεση ότι θα ιδρυθούν νέες οργανικές θέσεις στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ότι θα μελετηθεί η λειτουργία του αλγορίθμου, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης. Επίσης, σε συνάντησή μας μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας καταθέσαμε εκ νέου τις προτάσεις μας για αλλαγή του αλγόριθμου, κατόπιν και δικής του προτροπής. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών είναι ο αλγόριθμος να παραμείνει ο ίδιος για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να μη γίνει καμία προσπάθεια βελτίωσής του και να ζητηθούν εισηγήσεις σχετικά με τη σύσταση επιπλέον οργανικών θέσεων (σύμφωνα με αίτημα του Γ.Γ. που απεστάλη στις Διευθύνσεις στις 25.01.2023) μόνο στις ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Αναπληρωτών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θέλουμε να επισημάνουμε στο Υπουργείο Παιδείας τα εξής:

Δημοφιλή!!  Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος του Περιφερειακού Δ/ντη Αττικής - Κινητοποίηση Πέμπτη 11/7 στις 11.00 - Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Ζητάμε τη δημοσιοποίηση των πινάκων Α, Β, Γ για κάθε περιοχή μετάθεσης, βάσει των οποίων υπολογίζονται τα οργανικά κενά, καθώς και του πλήθους των αιτήσεων για συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών κάθε ειδικότητας για το έτος 2023 και εφεξής.

Ειδική Αγωγή: Δυο μέτρα και δυο σταθμά στη σύσταση νέων οργανικών κενών

Οδηγός μορίων αναπληρωτών δευτεροβάθμιας

ΦΕΚ: Νέες σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ)

Ιδρύσεις Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής & Επαγγελματικής κατεύθυνσης 22-23

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω