εικόνα Viber 2022 05 15 14 58 21 360

Κανείς ΔΕΝ υποχρεούται να παρέχει τηλεκπαίδευση απ’το σπίτι-Απαντήσεις σε σημερινά ερωτήματα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

❌«Κανένας εκπαιδευτικός ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του. Λέμε ΟΧΙ στην κοροϊδία και στις επικοινωνιακές τακτικές του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης και στην πρόβα νυφικού-webex !! » ❓❓❓  ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ σε περίπτωση αναστολή λειτουργίας σχ. μονάδας λόγω κακοκαιρίας

 

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ σε περίπτωση αναστολή λειτουργίας σχ. μονάδας λόγω κακοκαιρίας

  1. ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ
  2. Καμία συνεδρίαση Συλλόγων Διδασκόντων εκτός εργασιακού ωραρίου και ιδιαίτερα μέσα στο Σ/Κ.
  3. Δεν προσερχόμαστε σε κλειστές σχ. μονάδες διακινδυνεύοντας την ασφάλειά μας. Κανείς/καμία δεν μπορεί να υποχρεώσει εργαζόμενο να προσέλθει σε αυτές!  

Τα σχολεία μας έλαβαν από τη Δ/νση Αν. Αττικής ανυπόγραφο έγγραφο και χωρίς πηγή πληροφοριών για « τηλεκπαίδευση σε ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας σχ. μονάδων» και χωρίς επίκληση  νομοθεσίας.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Κ. Σωτηρίου ενημερώνει στη βάση και προηγούμενων τοποθετήσεών μας ότι ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙ διότι πολύ απλά κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον προσωπικό του εξοπλισμό!!!

Από ανακοίνωση συλλόγου 26/1/22 «Πιέζουν και μεταθέτουν απολύτως την ευθύνη. Συνεχίζουν ανεξέλεγκτα μια επίδειξη πυγμής -επιβολής για τηλεκπαίδευση. Δεν υπάρχει ουσιαστικό ζήτημα παιδαγωγικό για τη μια μέρα, αντίθετα υπάρχουν τεράστια αντικειμενικά ζητήματα» Κανένας δεν υποχρεούται να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του! Κανένας συνάδελφος δεν υποχρεούται να μεταβεί σε ΚΛΕΙΣΤΑ σχολεία με δική του ευθύνη!

Από την ανακοίνωση της ΔΟΕ 24/2/22 Ανακοίνωση για τα κλειστά σχολεία και την τηλεκπαίδευση – Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (doe.gr)  «Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να αποσύρει όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και τις εντολές για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα σχολεία που κλείνουν λόγω κακοκαιρίας. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να οργανώνουν από το σπίτι τους, με ίδια μέσα, την τηλεκπαίδευση. Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών προσωπικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» σε συναδέλφους».

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ με τον εξοπλισμό που όφειλε το Υπουργείο να έχει ήδη παράσχει σε όλα τα σχολεία με ενιαίο τρόπο ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ  ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ/ΜΑΘΗΤΕΣ.

Δημοφιλή!!  Αύριο Τετάρτη 17/7 στις 12πμ η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο παιδείας - Μεγάλη συμμετοχή ακόμα και μέσα στον καύσωνα

Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικό να προσέλθει  σε κλειστό σχολείο ιδιαίτερα όταν  δεν υπάρχει εγγύηση ασφάλειας για την προσέλευσή του.

Η τακτική του Υπουργείου να βάζει σε λειτουργία την τηλεκπαίδευση για χρονικό διάστημα μιας ή δυο ημερών δεν στοχεύει στη στήριξη των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών αφού η πλειοψηφία των παιδιών δεν έχουν ούτε πληρότητα εξοπλισμού ούτε διαδικτύου.

Το παιχνίδι στο χιόνι και η κίνηση θα έχει απείρως ευεργετικότερα αποτελέσματα για τα παιδιά από την καθήλωση στον υπολογιστή, όσο για το μαθησιακό κενό των δυο ημερών θα καλυφθεί με τη δια ζώσης διδασκαλία.

Επιτέλους ας σταματήσει η κοροϊδία και οι επικοινωνιακές τακτικές από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης  στην προσπάθειά τους να αποκρύψουν το γεγονός των χιλιάδων χαμένων ωρών λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, ότι έχουν αφήσει ανοχύρωτα τα σχολεία με δεκάδες προβλήματα συντήρησης, θέρμανσης, εξοπλισμού.

Δημοφιλή!!  Απόφαση της 93ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ για την Αντιμετώπιση της Αξιολόγησης των Ν. 4692/2020 και 4823/2021

Αν το Υπουργείο πραγματικά ενδιαφερόταν για το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα των παιδιών θα είχε φροντίσει να καλύψει τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν μέσα στη μέση της χρονιάς, να μειώσει τον αριθμό των παιδιών στην τάξη, δεν θα υπονόμευε τις δομές ειδικής αγωγής, θα έπαιρνε μέτρα για να ενισχυθεί η ενισχυτική διδασκαλία για να λειτουργήσει αντισταθμιστικά στον δίχρονο εγκλεισμό και την τηλεκπαίδευση.

Τα νοικοκυριά ήδη στενάζουν κάτω από το τεράστιο κόστος κάλυψης των ειδών πρώτης ανάγκης. Αν η κυβέρνηση «των αρίστων»  ενδιαφερόταν θα είχαν τα σπίτια μαθητών και εκπαιδευτικών επαρκή  θέρμανση που έχει φτάσει να είναι είδος πολυτελείας.

Ο Σύλλογος  καλύπτει συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς των σχολείων ευθύνης του.

Δεν μπορείτε άλλο πια να μας κοροϊδεύετε !!

 

Σύλλογος  Κώστας Σωτηρίου Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

 

Το Δ.Σ

Προέδρος                                                         Γραμματέας

Βιολεττα Πατελη                                            Αντώνης Καραφωτης

 

Κλειστά τη Δευτέρα όλα τα σχολεία στην Αττική – Κρήτη & Κύμη Αλιβέρι λόγω κακοκαιρίας (συνεχής ενημέρωση για άλλες περιοχές)

Η δημόσια διοίκηση μέσω viber συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο!

Κακοκαιρία: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να προέλθουν στην εργασία τους

Εντολή με viber για webex στα χιόνια – Καρδούλα πάτησαν οι διευθυντές

Ανακοίνωση ΟΙΕΛΕ για την επικείμενη κακοκαιρία: Πρόχειροι και επικοινωνιακοί σχεδιασμοί που δεν λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω