cropped white male 1871437 1920

Κλειστά τη Δευτέρα όλα τα σχολεία στην Αττική – Κρήτη & Κύμη Αλιβέρι λόγω κακοκαιρίας (συνεχής ενημέρωση για άλλες περιοχές)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, όλα τα σχολεία στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής.

 

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τα σχολεία

Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν να εκδηλώνονται σήμερα το πρωί στην Αττική και τις μετεωρολογικές προβλέψεις ότι τα φαινόμενα αυτά θα επιδεινωθούν το επόμενο 24ωρο, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κατόπιν και σχετικής διαβούλευσης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής.

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το   γραφείο   του   Γενικού   Γραμματέα  Πρωτοβάθμιας,   Δευτεροβάθμιας   Εκπαίδευσης   και   Ειδικής Αγωγής και   Εκπαίδευσης   του   Υπουργείου   Παιδείας   και   Θρησκευμάτων,   Αλέξανδρου   Κόπτση, ανακοινώνει: Αύριο, Δευτέρα 06.02.2023, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα».

 

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα».

Δημοφιλή!!  Έναρξη υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ)

 

  • Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου – Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, έχοντας ύπ’όψη, την επικράτηση κακοκαιρίας με το όνομα ”ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ” (”BARBARA”) στη χώρα μας από την Κυριακή (05/02/2023), με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον ισχυρό παγετό, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, καθώς και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ. Αποφασίζει την διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και του Παιδικού – Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, για την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023 και Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών και της επαγόμενης επικινδυνότητας στη μετακίνηση των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
  • Δήμος Μυλοποτάμου κλειστά Δευτέρα και Τρίτη 6 και 7 Φεβρουαρίου
  • Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία σε όλη την περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας λόγω της κακοκαιρίας. Οι εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστές αύριο Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.
  • Δήμος Δυτικής Σάμου: Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και εν όψει της επέλασης της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου καθώς και οι Βρεφονηπιακοί κ Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 06.02.2023 και την Τρίτη 07.02.2023 με απόφαση Δημάρχου.
  • Δήμος Καντάνου-Σελίνου την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου
  • Κλειστά θα παραμείνουν την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μυτιλήνη
  • Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία της  περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας
  • Δήμος Καλαβρύτων: Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφεριακής Ενότητας Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και των κινδύνων που δημιουργούνται για τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, προς και από τις σχολικές μονάδες.
  • Ο Δήμος Εορδαίας ανακοινώνει, ότι γι’ αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει ότι, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Έλους θα παραμείνουν κλειστά
  • Κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Κοζάνης τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου – Κανονικά παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί
Δημοφιλή!!  To δράμα των προερχόμενων από την ιδιωτική εκπαίδευση αναπληρωτών – Νέα πρωτοβουλία της ΟΙΕΛΕ στο Υπουργείο Παιδείας

Κλειστές σχολικές μονάδες στην Π.Ε Ηρακλείου 

  • Δήμος Ηρακλείου: 6/2/23 (μόνο τα σχολεία Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Αγ. Μύρωνα, Πυργού)
  • Δήμος Χερσονήσου 6/2/23
  • Δήμος Μαλεβιζίου 6/2/23
  • Δήμος Γόρτυνας 6/2/23

 

Κακοκαιρία: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να προέλθουν στην εργασία τους

 

Δήμος Κύμης Αλιβερίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία τη Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Φεβρουαρίου εξαιτίας του ισχυρού κύματος κακοκαιρίας.

 

Μήνυμα από την ΕΛΑΣ: Όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο νομό Αττικής οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικά μέσα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω