ΒΙΒΛΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τα τελευταία χρόνια, ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, που αφορούσε την καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής αγωγής έγινε , έστω και μετ’ εμποδίων, πράξη.

Η αυτονόητη, όμως, υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε ίδρυση οργανικών θέσεων, νηπιαγωγών, παραμένει ακόμη και σήμερα ζητούμενο.
Παρά τους μόνιμους διορισμούς και την αρκετά ικανοποιητική κάλυψη των οργανικών κενών, συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να απαιτούνται εκατοντάδες αναπληρωτές ΠΕ60 για να λειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία της χώρας. Πολλά από αυτά δε, λειτουργούν κάθε χρόνο με λειτουργικότητα μεγαλύτερη της οργανικότητας τους.
Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να επανακαθορίσει την οργανική σύνθεση των Νηπιαγωγείων και να προχωρήσει σε ΑΜΕΣΗ σύσταση νέων οργανικών θέσεων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που έχουν προκύψει από την υποχρεωτική εγγραφή όλων των νηπίων και προνηπίων στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
Αντ’ αυτού, οι νηπιαγωγοί δε βρίσκονται ανάμεσα στις ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις οποίες το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την αποτύπωση των αναγκών για σύσταση νέων οργανικών θέσεων.
Αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην κατανομή των επόμενων μόνιμων διορισμών, καθώς τα διαθέσιμα οργανικά κενά ΠΕ60 δε θα αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές ανάγκες.
Προφανώς όμως η εξαίρεση των νηπιαγωγών από την όποια νέα σύσταση οργανικών θέσεων, αποτελεί μία ακόμη αδικία σε βάρος τους!
Καλείται το Υπουργείο Παιδείας :
– Να επεναξετάσει ΑΜΕΣΑ την οργανική σύνθεση των Νηπιαγωγείων.
– Να εξισώσει το ωράριο των εκπαιδευτικών των ολιγοθέσιων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων με αυτό των πολυθέσιων.
– Να προχωρήσει στη μείωση των μαθητών ανά τμήμα.
Γιάννης Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Ιωάννης Παπαδόπουλος

📌Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου,

Κύλιση προς τα επάνω