Δήμος Ξυλοκάστρου: Μετά τον θάνατό της 45χρονης υπαλλήλου ο Δήμος ανάρτησε την πρόσληψή της

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ετεροχρονισμένα ανάρτησε ο Δήμος Ξυλοκάστρου απόφαση πρόσληψης υπαλλήλου που σκοτώθηκε ενώ εργαζόταν στην αποκομιδή απορριμάτων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Διαύγειας.

Μητέρα πέντε παιδιών η 45χρονη μητέρα – 36 ετών ο οδηγός του ΙΧ που την τραυμάτισε θανάσιμα ενώ έκανε αποκομιδή σκουπιδιών

Τα έγγραφα φανερώνουν ότι η άτυχη εργαζόμενη καθαριότητας στο δήμο Ξυλοκάστρου όχι μόνο δούλευε ανασφάλιστη – την ώρα που άφησε την τελευταία της πνοή , αλλά η δημοτική αρχή , ξεπερνώντας κάθε όριο αντεργατικών πρακτικών προχώρησε σε «μετά θάνατον πρόσληψη» της όπως κατήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να «κουκουλώσει» το εργατικό έγκλημα!!!

Όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις στη Διαύγεια, ο Δήμος Ξυλοκάστρου την ίδια ώρα «ανέβαζε» απόφαση με την οποία εμφανίζεται να προσλαμβάνει το θύμα του τροχαίου. Δηλαδή, στις 9 Ιανουαρίου και μετά το θάνατό της, δήλωσε ότι έγινε πρόσληψη με ημερομηνία εγγράφου την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, πριν το δυστύχημα..

 

Δημοφιλή!!  Επέκταση του Επιδόματος Μητρότητας και σε Νέες Κατηγορίες Εργαζόμενων Μητέρων: Ξέχασαν πάλι τις αναπληρώτριες μητέρες

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Δευτέρα (9/1) από την ομοσπονδία εργαζομένων στους δήμους «τόσο η αδικοχαμένη εργαζόμενη καθαριότητας όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου φέρεται να είναι ανασφάλιστο, δίχως εργασιακή σχέση με τον Δήμο. Και εάν αυτό επιβεβαιωθεί θα μιλάμε για «έγκλημα» και όχι για δυστύχημα για το οποίο κανείς δεν θα συζητά σε δέκα (10) ημέρες».

Η γενιά της κρίσης γυρίζει την πλάτη στο Δημόσιο

Το ίδιο είχε αναφέρει και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑΝίκος Τράκας λέγοντας ότι «η σύμβαση εργασίας της 45χρονης πολύτεκνης μητέρας είχε λήξει και για είκοσι μέρες δούλευε χωρίς να έχει καλύψη»

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου, Σπύρος Αποστολόπουλος, διέψευσε την καταγγελία, τονίζοντας πως «όλοι οι εργαζόμενοι στον δήμο μας είναι ασφαλισμένοι κανονικά».

Η γονική άδεια προστατεύει την ψυχική υγεία των μητέρων

Ναι, έγινε και αυτό στην Ελλάδα της εργασιακής αυθαιρεσίας! Και όχι από ένα εργοδότη του ιδιωτικού τομέα, αλλά από έναν αιρετό, εκλεγμένο δήμαρχο, ο οποίος διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω