Κοροναϊός: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη της κυβέρνησης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως έγινε γνωστό, θα εφαρμοστούν οι συστάσεις της ΕΕ αναφορικά με τους ταξιδιώτες από την Κίνα που παρατηρείται έξαρση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα θα απαιτείται αρνητικό τεστ 48 ωρών πριν την αναχώρηση και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας για τους ταξιδιώτες από την Κίνα. Παράλληλα, η ΕΕ εισηγείται να διενεργείται στα αεροδρόμια με διεθνείς πτήσεις και αεροσκάφη που φτάνουν από την ασιατική χώρα.

Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας όπου θα εξειδικεύει τα μέτρα.

Οι αρχές της Κίνας ανακοινώνουν πολύ λίγους θανάτους από τη νόσο, αφού άλλαξαν τη μεθοδολογία τους, πλέον μόνο όσοι πεθαίνουν λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας που οφείλεται στην covid καταγράφονται ως θάνατοι από τη covid.

Δημοφιλή!!  Διαμαρτυρία για διακρίσεις έναντι ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού των συνταξιούχων του πρώην ΟΑΕΕ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ- «ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΚΑΛΙΑ»

Η Ευρώπη λαμβάνει μέτρα

Προχθές, συνεδρίασε ο Μηχανισμός Αντιμετώπισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (IPCR), με κεντρικό θέμα την έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού στην Κίνα.

Τα κράτη-μέλη συμφώνησαν σε μια συντονισμένη προληπτική προσέγγιση υπό το πρίσμα των εξελίξεων της COVID-19 στην Κίνα, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για επαρκή, αξιόπιστα δεδομένα και τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από την Κίνα από τις 8 Ιανουαρίου 2023, αναφέρει η ανακοίνωση της σουηδικής προεδρίας.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω