ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1

ΕΛΙΞ: Πρόγραμμα “All Children in Education (A.C.E)” – «Όλα τα παιδιά στην εκπαίδευση»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το πρόγραμμα “ΑCE-All Children in Education” που υλοποιεί η ΕΛΙΞ με την υποστήριξη της UNICEF σε Αττική και Πελοπόννησο.. Το πρόγραμμα “All Children in Education (A.C.E)” – «Όλα τα παιδιά στην εκπαίδευση» για την υποστήριξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών για επιτυχημένη πρόσβαση στην εκπαίδευση, έχει ως στόχο να διασφαλίσει την πρόσβαση και την υποστήριξη όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών σχολικής ηλικίας (4-17 ετών) στην επίσημη εκπαίδευση.

Ηλεκτρονική έκδοση και χορήγηση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων και τίτλων σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

 

Πανελλήνια Έρευνα 2022-2023 για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (για εκπαιδευτικούς)

 

 

Ο ρόλος μας σε αυτή την πολυδιάστατη διαδικασία είναι:

·         η διευκόλυνση αναφορικά με τις εγγραφές των παιδιών στη δημόσια εκπαίδευση και η υποστήριξή τους όσο φοιτούν στο σχολείο μέσα από:

α) διαμοιρασμό εκπαιδευτικού υλικού (διδακτικό υλικό ή υλικό αυτομόρφωσης), και ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων αυτομόρφωσης,

β) οργάνωση εξ αποστάσεως μαθημάτων γλώσσας ή/και ενισχυτικής διδασκαλίας, όπου υπάρχει ανάγκη και είναι εφικτό, καθώς και δραστηριοτήτων συναισθηματικο-κοινωνικής στήριξης

Δημοφιλή!!  Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί αποκλείονται από το διορισμό για 3 ημέρες

γ) παροχή σχολικών και άλλων ειδών, μέσω δωρεών, όπου υπάρχει η ανάγκη, με βάση τη δυνατότητα που έχουμε

·         η διοργάνωση διά ζώσης προγραμμάτων και εργαστηρίων ήπιων δεξιοτήτων απευθυνόμενα προς τις μαθήτριες και τις τους μαθητές πάνω σε θέματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα, όπως «Ανθρώπινα Δικαιώματα», «Σχολικός Εκφοβισμός» κτλ.

·         η υποστήριξη όσων εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών (που εργάζονται με παιδιά που μετακινούνται) επιθυμούν μέσω επιμορφώσεων πάνω σε χρήσιμα εργαλεία για την διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και άλλα εκπαιδευτικά/σχολικά θέματα για τα οποία υπάρχει η ανάγκη

·         η υποστήριξη των γονέων μέσω επιμορφωτικών συναντήσεων που θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο

·         τυχόν παραπομπές σε άλλους φορείς

Μία ενδεικτική θεματολογία εκπαιδεύσεων που υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς/επαγγελματίες και γονείς, μπορείτε να δείτε εδώ. Ωστόσο, είναι προσαρμόσιμη ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν κάθε φορά.

Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε τις ανάγκες που υπάρχουν για τα παιδιά πρόσφυγες-μετανάστες 4-17 ετών στην Πελοπόννησο, και να συμβάλουμε -όσο είναι δυνατό- στην ένταξη τους στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης αλλά και να υποστηρίξουμε συνολικά στην εκπαίδευσή τους. Για το σκοπό αυτό, επιδιώκουμε συνέργειες με διευθύνσεις, δήμους, οργανώσεις, φορείς, σχολεία, συλλόγους γονέων της τοπικής κοινωνίας που εμπλέκονται με την διασύνδεση των ανηλίκων και το εκπαιδευτικό σύστημα.

Δημοφιλή!!  Καταιγισμός απολύσεων, παράνομες μειώσεις ωραρίου, εξαναγκασμός για δήθεν «εθελοντικές» παραιτήσεις, απλήρωτη εργασία είναι ο «νόμος» που επικρατεί στην ιδιωτική εκπαίδευση

 

 

ELIX – Conservation Volunteers Greece
www.elix.org.gr
 Facebook |  Twitter |  Flickr
Veranzerou 15, 10677 Athens, Greece
Tel. 0030 210 3825506

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω