Δημόσιο: «Αδειάζουν» υπουργεία λόγω συνταξιοδότησης – Πόσοι νέοι διορισμοί και προσλήψεις θα γίνουν..

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να αποχωρούν μαζικά οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Δημόσιο: «Αδειάζουν» υπουργεία λόγω συνταξιοδότησης – Πόσοι νέοι διορισμοί και προσλήψεις θα γίνουν..

Οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης τακτικών υπαλλήλων -η μισθοδοσία των οποίων βαρύνει απευθείας τον τακτικό προϋπολογισμό-, το 2021 ανήλθαν στις 17.741. Από τις αποχωρήσεις αυτές των τακτικών υπαλλήλων, το 47% ήταν από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το 24% από το υπουργείο Υγείας και το 15% συνολικά από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη. 

Το 2022 αναμένεται να αποχωρήσουν επιπλέον 14.802 δημόσιοι υπάλληλοι. Τα τέσσερα παραπάνω υπουργεία εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό (82%) του συνόλου των αποχωρήσεων. Ο ίδιος ρυθμός αποχωρήσεων εκτιμάται πως θα συνεχίσει και το 2023. Συγκεκριμένα εκτιμάται πως το επόμενο έτος θα «κλείσουν τη πόρτα» του Δημοσίου 14.303 υπάλληλοι.

Ειδικότερα το 36% των αποχωρήσεων θα αφορά το υπουργείο Παιδείας, ενώ από το υπουργείο Υγείας προβλέπεται ότι θα προέρχεται το 29% των αποχωρήσεων. Τα δύο μόνο υπουργεία μαζί αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% των εκτιμώμενων συνταξιοδοτήσεων από το Δημόσιο μέσα στο 2023.

 

Δημοφιλή!!  Σχέδιο νόμου Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη: Κριτική για Άνιση Μοριοδότηση, Αόριστα Κριτήρια και Περιορισμούς στην Ψηφιακή Εκπαίδευση / ΠΕ.ΣΥ.Ε

Το 2023 οι νέοι διορισμοί και προσλήψεις αναμένεται να ανέλθουν στις 16.000, στις οποίες περιλαμβάνονται οι εκτιμώμενες προς υλοποίηση προσλήψεις με βάση τον προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2023, καθώς και προσλήψεις (εντός του κανόνα 1:1) που δεν υλοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα έτη. Από το σύνολο των εγκεκριμένων προσλήψεων τακτικού προσωπικού το μεγαλύτερο μέρος κατανέμεται στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Με βάση τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2022, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσλήψεων μη τακτικού προσωπικού σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης προσδιορίστηκε σε 25.344 (μειωμένος κατά ποσοστό 10% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό εγκεκριμένων προσλήψεων του 2020). Για το 2023 ο αντίστοιχος αριθμός έχει προσδιορισθεί σε 22.344 (μειωμένος κατά 12% σε σχέση με το 2022).

 

Δημοφιλή!!  Νέο Νομοσχέδιο: Τροπολογία για Τοπικές Προσκλήσεις και Πρόσληψη Αναπληρωτών 2024-2025

moneyreview

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω