ΣΥΡΙΖΑ: Διορισμοί και αυξήσεις μισθών!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση ΔΣ ΣΕΠΕ Ρεθύμνου με τον βουλευτή κ. Ανδρέα Ξανθό

 

Χθες Πέμπτη υπήρξε συνάντηση μεταξύ του ΔΣ του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου και του πρώην υπουργού και Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Ανδρέα Ξανθού. Τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε ζητήματα κεντρικής πολιτικής.
Αναλυτικά ενημερώθηκε για τις συνθήκες με τις οποίες ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία στο Ρέθυμνο, έχοντας , παρά τους διορισμούς, κενά σε διάφορες ειδικότητες στα περιφερειακά κυρίως σχολεία του νομού. Ζητήθηκε η συμβολή του στην ενίσχυση της καθαριότητας, της θέρμανσης και της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων, λόγω και των αυξημένων αναγκών του διευρυμένου ολοήμερου. Ταυτόχρονα συζητήθηκαν θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής όπως η αξιολόγηση, η δημιουργία νέων οργανικών θέσεων σε ειδικότητες που απαιτείται, η ίδρυση νέων ΤΕ, αλλά και ζητήματα όπως η στέγαση των εκπαιδευτικών.


Προσωπικά ζήτησα δεσμεύσεις από τον ίδιο σε τρία ζητήματα:

Δημοφιλή!!  Μελέτη Κλαδικού Ινστιτούτου ΟΙΕΛΕ: Ανεξέλεγκτες Απολύσεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

 

✅ Ενίσχυση του εισοδήματος των εκπαιδευτικών μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας και περικοπών.

✅ Συνέχιση των μόνιμων διορισμών σε περίπτωση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

✅ Μέριμνα για τη σχολική στέγη ιδιαιτέρως στην προσχολική αγωγή, όπου τα μαθήματα στα περισσότερα νηπιαγωγεία γίνονται σε κοντέινερ.

 

Δεσμεύτηκε για νέους διορισμούς αλλά και ένα σύστημα αυτόματης αύξησης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων ανάλογα με τον πληθωρισμό (στα πρότυπα της ΑΤΑ που είχε εισάγει ο Ανδρέας Παπανδρέου).


Χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον του αλλά όπως πάντα όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι από υποσχέσεις όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Δε ξεχνούμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ :


👉 Δημιουργήθηκε η παγκόσμια πρωτοτυπία του παγώματος της προϋπηρεσίας μας για τα χρονολογικά έτη 2016 και 2017, που κοστίζουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο σε κάθε δημόσιο υπάλληλο.

👉 Καταργήθηκε ο υπεύθυνος ολοήμερου, με την καθιέρωση ενός πιο φτωχού σχολείου, που λειτουργεί με μπαλώματα και ο,τι περισσεύει από ώρες εκπαιδευτικών.

Δημοφιλή!!  To δράμα των προερχόμενων από την ιδιωτική εκπαίδευση αναπληρωτών – Νέα πρωτοβουλία της ΟΙΕΛΕ στο Υπουργείο Παιδείας

👉 Καθιέρωσε με τον νόμο Γαβρογλου το προσοντολόγιο και τη διετή παραμονή στον τόπο διορισμού.


Γιάννης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Ιωάννης Παπαδόπουλος

📌Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου,

Κύλιση προς τα επάνω