Τέλος οι μάσκες: Τι αλλάζει από την Τετάρτη 1η Ιουνίου- Πού θα τη φοράμε και πού όχι

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Την αναστολή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από την 1η Ιουνίου σε σχολεία, ΙΕΚ, πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, από μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

 

Τα νέα μέτρα για τη χρήση της μάσκας θα έχουν ισχύ έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Η χρήση μάσκας καταργείται στα αεροπλάνα αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Επιπλέον, η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Από την άλλη, η χρήση μάσκας παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν. Επίσης, με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Δημοφιλή!!  Νέα καταγγελία κατά του ίδιου διευθυντή εκπαίδευσης από την ΠΟΣΥΠ

coronavirus 4932607 340

Χρήση μάσκας: Τι ισχύει σε σχολεία και Πανεπιστήμια

Μετά και τις τελευταίας αποφάσεις της επιτροπής ειδικών, αλλά και τις σχετικές ανακοινώσεις, χωρίς μάσκες θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και οι μαθητές, καθώς και οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια.

Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα.

Ωστόσο, η χρήση μάσκας θα παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω