Επιστολή διαμαρτυρίας – Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Συνάφεια Μεταπτυχιακών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην ΕΑΕ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή, αναφορικά με την υπ’ αριθ. 54929/Ζ1/8-4-2019 (Β΄1217) υπουργική απόφαση περί διαπίστωσης της συνάφειας Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών της ημεδαπής και της αλλοδαπής με τα αντικείμενα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) και της Σχολικής Ψυχολογίας.

Είχαμε εισαχθεί στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Επιστήμες Αγωγής-Ειδική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας το χειμερινό εξάμηνο του 2015 και ολοκληρώσαμε τις σπουδές το χειμερινό εξάμηνο του 2020. Το Μεταπτυχιακό δίπλωμα εκδόθηκε το Φεβρουάριο του 2021  και στη συνέχεια λάβαμε και την ισοτιμία από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού δεν υπήρχε πρακτική άσκηση, όμως μεταγενέστερα  κατόπιν σχετικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα της υπ΄αριθ. 54929/Ζ1/8.4.2019 υπουργικής απόφασης για τη διαπίστωση της συνάφειας απαιτείται, επιπλέον, η πραγματοποίηση υποχρεωτικής Πρακτικής Άσκησης. Η υπουργική απόφαση στην ουσία αναφέρει ότι μέχρι 10/4/2019 όσοι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, το Μεταπτυχιακό τους θα έχει συνάφεια χωρίς την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης. Οι υπόλοιποι που τελείωσαν μεταγενέστερα, δηλαδή μετά τις 10/04/2019, ενώ είχαν εισαχθεί στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου δεν υπήρχε ως δεδομένο η πρακτική άσκηση, δεν έχουν συνάφεια.

Δημοφιλή!!  Μόνιμοι διορισμοί και ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης

Να προσθέσουμε επίσης ότι είχαμε επικοινωνήσει με το Υπ. Παιδείας γιατί σκεφτόμασταν να κάνουμε παύση σπουδών και να μπούμε σε άλλο πρόγραμμα με πρακτική και μας είχαν διαβεβαιώσει πως η πρακτική ισχύει για όσους θα μπουν σε ένα Μεταπτυχιακό πρόγραμμα από τη μέρα που ψηφίστηκε η νομοθεσία, όχι για τους προηγούμενους εισακτέους .

Πρόσφατα εκδόθηκε  η προκήρυξη  3ΕΑ/2022(18-04-2022) Ειδικής Αγωγής για μόνιμο διορισμό, στο πλαίσιο της οποίας αποκλειόμαστε να μπούμε στον κύριο πίνακα της Ειδικής αγωγής και Εκπαίδευσης, λόγω μη συνάφειας.

Έχουμε έναν τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, όπου είναι συνυφασμένο με την ειδική αγωγή, χωρίς όμως να μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε στις δομές της ειδικής αγωγής, αφού λόγω της νομοθεσίας, ο τίτλος σπουδών μας δεν μπορεί να έχει καμία συνάφεια με την ΕΑΕ.

Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, πλήττονται τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και οι λόγοι για τους οποίους εισαχθήκαμε σε αυτό το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών.

Σας παρακαλούμε πάρα πολύ να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες, που θα εξασφαλίζουν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και θα μας εντάσσουν επάξια στους πίνακες της Ειδικής Αγωγής. Θεωρείται ανεπίτρεπτο ο κόπος αλλά και ο χρόνος που αφιερώσαμε για τη διεκπεραίωση και την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού να πάει χαμένος, λόγω έλλειψης επικοινωνίας, ορθής συνεργασίας και αμέλειας των εκάστοτε υπευθύνων. Καθίσταται λοιπόν, αδήριτη αναγκαιότητα του Υπουργείου Παιδείας να συνδράμει προκειμένου να βρεθεί άμεσα μια λύση.

Δημοφιλή!!  Είναι η Ειδική Αγωγή προτεραιότητα; Διεκδικήσεις και προτάσεις για την Ειδική Αγωγή από τη Δ.Ο.Ε.

Απόφοιτοι Μεταπτυχιακού Προγράμματος Επιστήμες Αγωγής-Ειδική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω