ΑΣΕΠ: βγήκε η 5ΕΑ/2022 ΕΑΕ Κατηγορίας ΔΕ – Ανάλυση αλλαγών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το ΑΣΕΠ καλεί τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων ΔΕ01, ΔΕ02, με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, να υποβάλουν εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» (ηλεκτρονική) για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), καθώς και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα όπως αυτά αναγράφονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ́ (ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ) και στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ́ (ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ/ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ) της πα- ρούσας, πρέπει:

Ι. Να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr). 

ΙΙ. Να εκδώσουν παράβολο τριών (3) Ευρώ, μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) επιλέ- γοντας Φορέας Δημοσίου Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www. gsis.gr). Προς διευκόλυνση των υποψηφίων έχει δημιουργηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) σχετικός σύνδεσμος (βλ. λογότυπο με την ονομασία «ΗΛΕΚΤΡΟ- ΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ») ο οποίος οδηγεί στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www. gsis.gr).

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αναγράψει τον κωδικό παραβόλου στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παράβολου. Εάν δεν το καταβάλλει μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη.

 

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 4 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 23 Μαΐου 2022 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Η προκήρυξη 5ΕΑ/2022 περιλαμβάνει τις νομοθετικές ρυθμίσεις αναφορικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας (δυσπρόσιτες σχ. μονάδες, τρίμηνες συμβάσεις κ.ο.κ.).
Συνεπώς αναμένεται το ίδιο να συμβεί και με τις επικείμενες 1/2/3/4ΕΑ/2022 καθώς και αυτών της Γενικής Αγωγής.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την προσθήκη προσόντων ύστερα από 3 χρόνια της συμπερίληψης νέων υποψηφίων καθώς και αυτών που έμειναν εκτός λόγω παραβόλου, το δικαίωμα συμμετοχής αποφοίτων κολλεγίων, το ότι η προϋπηρεσία από δεύτερη ειδικότητα δεν μεταφέρεται/προσμετράται, θα φέρουν τρομερές ανακατατάξεις και η κατάρτιση αυτών των πινάκων θα διαφέρουν σε σημαντικό βαθμό με αυτούς του παρελθόντος (Αλεξ. Χρούτας)

Αλλαγές στην Προκύρηξη 5ΕΑ/2022 σε σχέση με τις προηγούμενες: 1) Διαφορετική μοριοδότηση προϋπηρεσίας 2) Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας των 5 “βασικών” ξένων γλωσσών δεν χρειάζονται μετάφραση και επικύρωση από δικηγόρο 3) Για τα πιστοποιητικά πληροφορικής μπορεί κάποιος να καταθέσει τη βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης της εξέτασης αν δεν έχει λάβει το επίσημο έγγραφο. Το ίδιο δεν ισχύει για τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας (ή τουλάχιστον δεν αναγράφεται πουθενά).
Η προκήρυξη ΔΕΝ παράγει νόμο και διατάξεις. Στην προκήρυξη είναι υποχρεωμένοι να συμπεριλάβουν μαζί ολους τους ψηφισμένους νόμους σχετικά με τους πίνακες διορισμών-αναπληρωτών. Οπότε αφού δυσπρόσιτα, 1,5μοριο για covid κτλ ήταν νομοθετημένα η προκήρυξη ήταν αυτονόητο και υποχρεωτικό να τα περιλαμβάνει

Αναμένουμε και την αντίστοιχη προκήρυξη για πρωτοβάθμια, εδώ βέβαια παρατηρούμε ότι στην 5ΕΑ υπάρχει προσμέτρηση δυσπρόσιτων με 2 μόρια και την προϋπηρεσία λόγω covid με 1,5 μόριο για κάθε μήνα!!

Εκπαιδευτική προϋπηρεσία από δυσπρόσιτα ΑΠΟ ΤΟ 2020-21 ΚΑΙ ΜΕΤΑ επί 2 και από 3μηνη σύμβαση επί 1,5

Η προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία (ή σε σχολικές μονάδες που λειτουργούν σε καταστήματα κράτησης) μοριοδοτείται στο διπλάσιο αποκλειστικά εφόσον έχει προσφερθεί από το σχολικό έτος 2020-21 και εφεξής!

Στην πραγματική εκπαιδευτική υπηρεσία που παρέχεται από τους προσωρινούς αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου τρίμηνης διάρκειας αποδίδεται η μοριοδότηση που προβλέπεται στις υποπερ. αα) και ββ) της περ. β) του άρθρου 57 του ν. 4589/2019, προσαυξημένη κατά το μισό
εκάστης περίπτωσης, ήτοι 1,5 και 3 μόρια αντίστοιχα. Οι μονάδες πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας που αντιστοιχούν στις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, οι οποίες συνάπτονται δεν μπορεί να υπερβαίνουν, κατ’ έτος, τις δέκα (10) για την εκπαιδευτική υπηρεσία που μοριοδοτείται, σύμφωνα με την υποπερ. αα) της περ. β) του άρθρου 57 του ν. 4589/2019, και τις είκοσι (20) για την εκπαιδευτική υπηρεσία που μοριοδοτείται σύμφωνα με την υποπερ. ββ) της ίδιας περίπτωσης
Διάστημα προθεσμίας κατάθεσης αίτησης
5ΕΑ/2019: 14 μέρες
5ΕΑ/2022: 19 μέρες
Αναμένεται να μάθουμε το διάστημα κατάθεσης δικαιολογητικών
(Μ. Μαγιολαδίτης)

278584509 10160344994641042 7716653511447291654 n

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ [566.41 KB]

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Δημοφιλή!!  Ετήσια Έκθεση EDF 2023: Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω