unnamed

H Ελληνική Αγωγή του Άδωνι Γεωργιάδη στο δημόσιο σχολείο – Διευκρίνηση ΙΕΠ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εκπαιδευτικά προγράμματα της “Ελληνικής Αγωγής” του Άδωνι Γεωργιάδη έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας για χρήση στα δημόσια σχολεία της χώρας. Προκύπτει μεγάλο πολιτικό ζήτημα…

Το Υπουργείο Παιδείας μέσω του ΙΕΠ έχει εγκρίνει εκπαιδευτικά προγράμματα νεοσυντηρητικού τύπου..

Δεν πέρασαν παρά μονάχα λίγες ώρες έτσι ώστε να γίνει γνωστό, μέσω άρθρου του εκπαιδευτικού Δημήτρη Πολυχρονιάδη ότι το Υπουργείο από το σχολικό έτος 2020-2021 έχει εγκρίνει εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Αγωγής του Άδωνι Γεωργιάδη.

“Το “αγέννητο παιδί” στα σχολεία ήταν μόνο η αρχή

Το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρίας Προγεννητικής Αγωγής δεν είναι το μοναδικό τέτοιου χαρακτήρα που έχει εγκρίνει το ΙΕΠ.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε η Νίκη Κεραμέως επιδόθηκε σε μία προσπάθεια να πείσει ότι το φιάσκο με την έγκριση του ακραία συντηρητικού προγράμματος της Ελληνικής Εταιρίας Προγεννητικής Αγωγής από το ΙΕΠ αποτελούσε μεμονωμένο γεγονός, ένα στιγμιαίο λάθος που στο μέλλον δεν θα επαναληφθεί.

Μάλιστα, η Υπουργός Παιδείας προέβη σε καρατόμηση των εισηγητών του εν λόγω προγράμματος και ανακοίνωσε μία σειρά από αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα εγκρίνονται ή όχι από το Ινστιτούτο εκπαιδευτικά προγράμματα έτσι ώστε να μην παρουσιαστούν πάλι φαινόμενα όπως αυτό της προηγούμενης εβδομάδας που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.

Ως προς την επικοινωνία, όλα καλώς καμωμένα. Ως προς την ουσία, η κα Κεραμέως κρύβει για μία ακόμη φορά την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι την τελευταία διετία στα mail των καθηγητών και των δασκάλων έχουν φτάσει δεκάδες τέτοιες προτάσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουν τον ίδιο ακραία συντηρητικό, αντιδραστικό θα μπορούσε να πει κανείς, χαρακτήρα και οι οποίες εκτείνονται σε πολλούς εκπαιδευτικούς τομείς και ενδιαφέροντα όπως είναι για παράδειγμα η γλώσσα, η ιστορία, η εν γένει υγεία και άλλα πολλά.

Δημοφιλή!!  To δράμα των προερχόμενων από την ιδιωτική εκπαίδευση αναπληρωτών – Νέα πρωτοβουλία της ΟΙΕΛΕ στο Υπουργείο Παιδείας

Προσώρας είναι άγνωστο αν και πόσα σχολεία (ή μεμονωμένες τάξεις) έχουν υιοθετήσει τα προγράμματα αυτά στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά τους. Πάντως, είναι ελεύθερα να το πράξουν και η ευθύνη της επιλογής πέφτει κάθε φορά στον εκάστοτε εκπαιδευτικό χωρίς να υπάρχει κάποια κεντρική οδηγία.

Ειδικά, στο πεδίο και τη λογική του εργαστηρίου δεξιοτήτων το οποίο εισήχθη στην ελληνική εκπαίδευση με το τελευταίο νομοθέτημα της Νίκης Κεραμέως, είναι πιθανό πολλά από αυτά τα προγράμματα να βρουν λόγο ύπαρξης σε εκπαιδευτικούς που είτε απλώς θέλουν να γεμίσουν ώρες, είτε συμφωνούν με τη λογική των εν λόγω προγραμμάτων. Δεν λείπουν, άλλωστε, από τα ελληνικά σχολεία οι συντηρητικοί ακόμα και οι εθνικιστές εκπαιδευτικοί.

((news247))

Η ανάρτηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν. Ηλιόπουλου στο twitter “Η χρήση υλικού της Ελληνικής Αγωγής είναι άλλη μία σκοταδιστική απόφαση Κεραμέως. Στην επίθεση στο ΕΠΑΛ δεν είχε δει τους νεοναζί, τώρα κάνει πως δεν βλέπει την alt right και διαφημίζει τζάμπα το μαγαζί του Γεωργιάδη. Δεν αξίζει στην κοινωνία αυτή η παρακμή”. 


Επί του θέματος ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως τα μαθήματα αυτά είναι  “προαιρετικά και δωρεάν και κανένα δημόσιο χρήμα δεν πηγαίνει σε μας” κοινοποιώντας ταυτόχρονα την Απόφαση έγκρισης των προγραμμάτων αυτών. 

Screenshot 8

Διευκρίνηση σχετικά με τα προγράμματα του φορέα Ελληνική Αγωγή

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σχετικά με προγράμματα του φορέα Ελληνική Αγωγή, αναφέρει:

Δημοφιλή!!  ΕΚΤ \ Στο 1,49% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα

Το εν λόγω εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο υποβλήθηκε στο ΙΕΠ στο πλαίσιο προαιρετικών δράσεων εκτός σχολικού ωρολογίου προγράμματος, απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αφορά στην επαφή των παιδιών, μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων, με περιόδους της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και προϊστορίας, με ιστορίες των ηρώων της μυθολογίας, με τη γνωριμία τους με τη μουσική στην αρχαία Ελλάδα και με τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα, με τα έθιμα και τις γιορτές που διοργάνωναν οι αρχαίοι, καθώς και με τη σημασία που είχε για τους αρχαίους Έλληνες η φροντίδα της άσκησης του σώματος και οι αθλητικοί αγώνες, όπως «Ναυμαχία της Σαλαμίνος»«Ο Δίσκος της Φαιστού: Ένα κρυμμένο μυστικό»«Οδυσσεύς, ο πολυμήχανος ήρωας»«Θησεύς, ο βασιλεύς των Αθηνών»«Η Αργοναυτική εκστρατεία»«Μυθοταξιδεύουμε μετά μουσικής»«Παίζωμεν παιδιάν;»«Ανθεστήρια» και «Ειρεσιώνη»«Αγών-Αθλητισμός»«Το σώμα».

Όπως ρητά προβλέπεται στην σχετική έγκριση, η συμμετοχή είναι προαιρετική και δωρεάν, το υλικό δεν μπορεί να αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση/προώθηση εμπορικών προϊόντων φορέων, επιχειρήσεων ή υπηρεσιών ατόμων ή φορέων, και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανενός είδους διαφημιστικό ή άλλο εμπορικό σκοπό, ενώ δεν επιτρέπεται και οποιαδήποτε μελλοντική εμπορική διάθεση του εκπαιδευτικού προγράμματος και συνοδευτικού υλικού με την αναφορά της συγκεκριμένης έγκρισης.

Δημοφιλή!!  Καταιγισμός απολύσεων, παράνομες μειώσεις ωραρίου, εξαναγκασμός για δήθεν «εθελοντικές» παραιτήσεις, απλήρωτη εργασία είναι ο «νόμος» που επικρατεί στην ιδιωτική εκπαίδευση
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω