Προθεσμία αιτήσεων για Δ/ντες Εκπ/σης. Κανονικά μπορούν να συμμετέχουν όσοι αντιστέκονται στην αξιολόγηση

 

Τη Δευτέρα(24/1) λήγει η προθεσμία αιτήσεων για Δ/ντες Εκπ/σης
Κανονικά μπορούν να συμμετέχουν όσοι αντιστέκονται στην αξιολόγηση

Για να ξέρουμε τι γίνεται:

Η συνέντευξη δίνει το 20% των μορίων και γίνεται από τα συμβούλια επιλογής τα οποία τα έχει διορίσει απευθείας η ηγεσία του υπουργείου. Φυσικά αυτό το 20% είναι πολύ μεγάλο ποσοστό και αναμένεται να κάνει τη διαφορά, αν σκεφτούμε ότι τα τυπικά προσόντα των περισσότερων υποψηφίων είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και πολλοί σχεδόν θα ισοβαθμούν σε αυτά.

Κανονικά μπορούν να συμμετέχουν εκπ/κοι και Δ/ντες σχολείων που αντιστέκονται στην κατηγοριοποίηση/αξιολόγηση στο πλευρό των συναδέλφων και όλου του κλάδου. Από την ανάγνωση της εγκυκλίου δεν προκύπτει φυσικά κανένα κώλυμα συμμετοχής για τους συναδέλφους που επέλεξαν τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν το αυτονόητο, αποδεικνύεται το πόσο αίολες και αβάσιμες είναι οι απειλές που εκτοξεύονται στους συναδέλφους. Το ίδιο αναμένουμε να ισχύσει και για τους συναδέλφους που επέλεξαν την Απεργία/αποχή, καθώς δεν απέχουν αδικαιολόγητα από το συγκεκριμένο έργο, αλλά πλήρως δικαιολογημένα ως απεργοί και η νόμιμη απεργία ΔΕΝ επισύρει καμία ποινή.

Φυσικά δεν αναμένουμε από κανένα συμβούλιο επιλογής να επιλέξει τους εκπ/κους που αντιστέκονται, που λένε όχι στην αντιεκπαιδευτική επίθεση που θέλουν το σχολείο ελεύθερο και δημοκρατικό.

Προβλέπουμε ότι αυτοί δε θα τα πάνε καλά στη συνέντευξη… Δεν πειράζει όμως, μαζί τους είμαστε όλοι εμείς, οι συνάδελφοί τους στα σχολεία, οι μαθητές τους και όλη η κοινωνία.

 

Μακάρι οι διευθυντές του αύριο να παραμείνουν συνάδελφοι στο πλευρό των συναδέλφων και εκπαιδευτικοί και να μη γίνουν αφεντικά και αξιολογητές..

Καλή επιτυχία σε όλους..

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo